‘Toekomst voor erfgoed’ centraal op netwerkdag NVMB

Op 24 mei organiseert de NVMB (Nederlandse Vereniging van Muziekbibliotheken, Muziekarchieven en Muziekdocumentatiecentra) in Zwolle een netwerkdag. Het thema van deze bijeenkomst is ‘Toekomst voor erfgoed’.

De netwerkmiddag van de NVMB wordt voor het eerst georganiseerd in samenwerking met de Stichting Theatercollecties. Muziek- en theatercollecties hebben veel raakvlakken. Niet alleen omdat muziek een belangrijk onderdeel is van veel voorstellingen, maar ook omdat de zorg voor het erfgoed tegenwoordig geen sinecure is. Fusies, bezuinigingen en prioriteiten stellen de nodige uitdagingen aan het veilig stellen van het erfgoed.

Op de netwerkmiddag vertellen woordvoerders van diverse erfgoedcollecties over hun visie op de toekomst:

  • Otto van der Mieden vertelt over het Poppenspe(e)lmuseum in Vorchten en het voelboek dat het museum onlangs heeft uitgegeven.
  • Hans van Keulen, conservator/teamleider Uitvoerende Kunsten aan de Universiteit van Amsterdam, afdeling Bijzondere Collecties, belicht de collectie van het voormalige Theaterinstituut.
  • Ingmar Vroomen is projectmanager bij de Centrale Discotheek Rotterdam (Muziekweb) en spreekt over de speciale collecties en projecten van de CDR (zie ook het interview in Muziekbibliothecaris zoek nieuwe toonsoort in IP 2018/3).

De netwerkdag vindt plaats in Bibliotheek Zwolle, onlangs uitgeroepen tot de ‘Beste bibliotheek van Nederland 2018’.

Aanmelden kan hier.

(foto: barockschloss (CC BY 2.0))