Overnamestrijd Rotterdamse boekhandel Donner

Er zijn meerdere kandidaten voor de overname van de Rotterdamse vestiging van boekenwinkel Polare, het voormalige Donner. Naast de interesse van boekhandel Maximus is er ook belangstelling van vijf medewerkers van de winkel, die het benodigde geld proberen op te halen via de crowdfundingsite Symbid.

Het crowdfundingsinitiatief heeft inmiddels 42% van de benodigde 250.000 euro opgehaald: ruim 105.000 euro. Om het gestelde doel te bereiken zijn nog 79 dagen over. Het project wordt ondersteund door de website Donner moet blijven en een gelijknamige Facebookpagina, met meer dan 13.000 ‘likes’.

De andere kandidaat, de Rotterdamse boekhandel Maximus, zegt de financiering voor de overname van de winkel al rond te hebben, maar ziet zich geconfronteerd met vestigingsproblemen, omdat de huidige verhuurder van het pand niet verder wil met Donner. Het bedrijf is daarom op zoek naar een pand van ongeveer 1500 vierkante meter. Maximus  heeft zich samen met potentiële kopers van andere Polare-vestigingen verenigd in het Kwaliteitsboekhandelarencollectief. In het collectief zitten ook ondernemers die interesse hebben in de Polare-vestigingen in Amsterdam en Almere.