Online tijdschriftenkiosk eLinea failliet

Elinea, de online tijdschriftenkiosk die in februari 2011 werd gelanceerd door de eReaders Groep, is failliet. Michel Suijkerbuijk, directeur van eReaders, liet VillaMedia weten dat het niet kunnen vinden van financiering voor marketing van eLinea veruit de belangrijkste reden van het faillissement is.

In een verklaring die eLinea aan de circa 35.000 gebruikers heeft verstuurd zegt het platform een doorstart te willen maken en de website vooralsnog online te houden:

“Belangrijk is dat er voor eLinea-abonnees en -gebruikers op dit moment niets verandert. eLinea gaat dus in elk geval voorlopig niet op zwart, er blijven gewoon nieuwe artikelen verschijnen en de oude artikelen zijn nog steeds toegankelijk. Wat ons betreft is alles erop gericht om een doorstart mogelijk te maken.”

Net als bij Blendle, waar eLinea vaak mee vergeleken wordt, kan voor afzonderlijke artikelen worden betaald maar lezers hebben ook de mogelijkheid om artikelen uit de deelnemende bladen onbeperkt lezen voor tien euo per maand. Waar Blendle wel grote Nederlandse dagbladen wist te strikken om deel te nemen, lukte dat eLinea niet. De collectie van het platform bestaat grotendeels uit tijdschriften.

Op eReaders.nl hebben de eReaders groep en eLinea ook een toelichting gepubliceerd.