Vakmedianet neemt bouwportfolio over van BIM Media

B+B Vakmedianet Groep BV neemt een aantal B2B community titels en gespecialiseerde databases van BIM Media (dochteronderneming van Sdu Uitgevers) over. Dat heeft het bedrijf afgelopen vrijdag bekendgemaakt. De voorgenomen overname heeft betrekking op de uitgeefactiviteiten van Cobouw en Bouwberichten, de Architect, Vastgoedmarkt, Nederlandse Bouwdocumentatie, Bouwkosten, Gawalo, Installatiejournaal, de Nevi-titel Deal! en een gespecialiseerd boeken- en eventportfolio.

De integratie van de Haagse uitgeverij BIM Media binnen Vakmedianet zal voor 1 januari 2017 geeffectueerd zijn. De activiteiten van BIM Media worden dan voortgezet vanuit de vestiging in Alphen aan den Rijn.

Vakmedianet nam eerder van Wolters Kluwer portfolio’s over met leidende titels op het gebied van algemeen en financieel management, HR, Arbo, or, facilitair management, management support, alsook de verzekeringstitel am:. De HR-titels PW en HRbase zijn overgenomen van VNU Media. Eind 2014 werden van Reed Business de leidende portfolio’s op het gebied van Food & Horeca en Logistiek & Mobiliteit overgenomen. Met deze nieuwe overname heeft Vakmedianet een bereik van meer dan 1 miljoen professionals in Nederland.