NWO zoekt coördinator informatiebeheer (DIV) met hart voor informatiehuishouding

Jij weet alles van het opslaan, beheren en delen van informatie. Je bent bekend met het rijksbrede programma Open op Orde. Wil jij bij de NWO aan de slag in een functie die je deels zelf kunt vormgeven en waarin je jezelf snel kunt ontwikkelen? Je bent welkom!

Wat ga je doen?

Dat vul je zelf deels in, want deze functie is nog relatief nieuw en zeker niet dichtgetimmerd. In elk geval ga je de informatiehuishouding van de NWO zodanig organiseren dat deze betrouwbaar en transparant is en blijft. Het gaat om grote hoeveelheden informatie over wetenschappelijk onderzoek in Nederland en de financiële en andersoortige informatie die daarmee samenhangt.

NWO heeft pas een nieuwe i-Strategie en een forse ambitie voor de komende jaren op het gebied van digitalisering, datagedreven werken en innovatie. We professionaliseren ons informatiebeheer en investeren in het inrichten van onze informatiehuishouding volgens de doelen van het rijksbrede programma Open op Orde. Jij en jouw mede-informatiebeheerders hebben hier een belangrijke rol in. Je kunt de koers van NWO op dit vlak mede bepalen.

Jouw werk in de praktijk:

 • Je bent NWO’s eerste aanspreekpunt als het gaat om informatiebeheer, documentaire informatievoorziening (DIV) en archivering;
 • Je bent de aanjager van de verandering die we ingaan in het kader van Open op Orde en de professionalisering van ons informatiebeheer;
 • Je maakt nieuw beleid en actualiseert bestaand beleid op het gebied van informatiebeheer;
 • Je ziet toe op de naleving ervan en stuurt bij;
 • Je zet een kwaliteitssysteem op en implementeert het; 
 • Je stuurt de informatiebeheerders van NWO’s vakafdelingen functioneel aan en coördineert NWO’s Vakberaad van Informatiebeheerders;
 • Je hebt contact met in- en externe stakeholders, zoals NWO’s management en medewerkers, het Nationaal Archief, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed;
 • Je draagt actief bij aan het verder ontwikkelen en professionaliseren van informatiebeheer bij NWO.

Dit breng je mee

Informatiebeheer, documentaire informatievoorziening en archivering hebben geen geheimen voor je. Je kennis over deze onderwerpen is absoluut up-to-date, en je weet die kennis in te zetten om concrete verbeteringen en meetbare resultaten te bereiken. Je hebt overzicht én oog voor details, kunt zaken snel en grondig analyseren en geeft op basis van je bevindingen advies, waarmee je collega’s en de organisatie verder kunnen. Je brengt je punten helder over en krijgt mensen mee dankzij je kennis, enthousiasme en prettige manier van communiceren. Samen de voortgang erin houden en resultaten bereiken, daar ben je sterk in. Een strategisch vraagstuk of een praktisch werkplan: je pakt beide met plezier op. Je wordt blij van de vrijheid die er is om beleid en werkwijzen te ontwikkelen. Je wordt niet zenuwachtig als kaders of richtlijnen nog ontbreken of als zaken soms anders lopen dan verwacht. Integendeel, dan ben je op je best.

Dit is je basis:

 • Je hebt een afgeronde opleiding op hbo- of wo-niveau op het gebied van informatiebeheer, documentaire informatievoorziening of informatiemanagement;
 • Opleiding is niet doorslaggevend, dus heb je een andere achtergrond, maar pas je wel in het profiel? Dan nodigen we ook zeker uit om te solliciteren; 
 • Je hebt die opleiding aangevuld met relevante trainingen of certificeringen;
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring op het gebied van informatiebeheer en implementatie van kennis, processen, methoden en technieken;
 • Als je die ervaring hebt opgedaan bij een overheidsorganisatie, is dat een pre;
 • Je hebt al eerder informatiebeheerders functioneel aangestuurd en een coördinerende rol gehad;
 • Je bent bekend met de relevante wet- en regelgeving, kaders, richtlijnen en normen die gelden voor de Nederlandse overheid;
 • Je hebt de drive om de komende jaren verder te leren en te groeien.

Hier ga je werken

Bij de afdeling Financiën & Informatie werken ongeveer zestig collega’s in verschillende teams. Jij gaat werken in het team Informatie & Innovatie, dat tien collega’s sterk is.
We houden bij NWO van teams met een mooie mix. Qua leeftijden, achtergronden, ideeën en ervaringen. Bij NWO werken doorgewinterde professionals, jonge talenten en alles daar tussenin. Hoe meer verschillende perspectieven, hoe waardevoller. NWO’ers hebben ook veel gemeen: we zijn ambitieus en gedreven door kwaliteit en we voelen ons verbonden met ons werk. We willen van elkaar leren en samen beter worden, in een open, collegiale en prettige sfeer. We werken hard, maar er is ook veel ruimte voor onderlinge gezelligheid en afdelings- en teamactiviteiten. Het werkplezier en de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers zijn belangrijk; we besteden daar veel aandacht aan, stimuleren en faciliteren het.

Dit bieden wij jou

Een uitdagende en maatschappelijk relevante baan in een enthousiast, professioneel en collegiaal team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden volgens de Collectieve arbeidsvoorwaarden overeenkomst Onderzoekinstellingen (Cao-OI (NL) – WVOI). 
Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar, die we bij goed functioneren graag omzetten naar een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen de € 4.363 en € 6.823 bruto per maand (schaal 11/12, Cao Onderzoekinstellingen). Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% en een zeer ruime verlofregeling. NWO is aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en we bieden gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, korting op de aanvullende ziektekostenverzekering en ruime opleidingsmogelijkheden. We werken hybride (deels op kantoor – in Den Haag en Utrecht – en deels thuis). Je krijgt een vergoeding voor het thuiswerken en een NS businesskaart voor reizen met het openbaar vervoer, en we stellen een laptop en mobiele telefoon van NWO beschikbaar.

Over NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is de belangrijkste wetenschapsfinancier in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. NWO investeert jaarlijks 1 miljard euro in onderzoek. Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van wetenschappelijke en maatschappelijke impact – oftewel het succes van NWO – valt of staat met de inzet, kwaliteit, bevlogenheid en diversiteit van onze medewerkers. We werken elke dag weer aan een inclusieve omgeving waarin alle medewerkers hun talenten kunnen ontwikkelen en zich gewaardeerd en betrokken voelen. Een werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen en waarin iedereen kan uitblinken en zich geïnspireerd en gemotiveerd voelt.

Kom jij samen werken aan wetenschap?

Enthousiast over deze functie? Pim Jörg (corporate information manager) geeft je graag meer informatie. Hij is te bereiken via 06-82 88 01 79 en p.jorg@nwo.nl. Over de wervingsprocedure kun je informatie opvragen bij P&O-adviseur Michèle van der Griend. Zij is bereikbaar via 070-349 46 09 en m.vandergriend@nwo.nl. Goed om te weten is dat we onze agenda’s al hebben gereserveerd voor de gesprekken op donderdag 18 januari, dus noteer die ook alvast in je agenda.
Wil je gelijk reageren op deze vacature? Dat kan – uitsluitend – via de solliciteerbutton. We ontvangen graag uiterlijk vrijdag 5 januari 2024 je cv en je motivatiebrief t.a.v. Pim Jörg. We zijn heel benieuwd wat jou enthousiast maakt en wat jij wilt bijdragen.
Weet je niet helemaal zeker of je voldoet aan het profiel? Solliciteer wél, dan kunnen we samen kijken naar een mogelijke match en naar ontwikkelmogelijkheden.