Waterschap De Dommel zoekt manager Team Informatievoorziening

Wat ga je doen?

Bij Waterschap De Dommel zijn we op zoek naar een dynamische en ervaren manager Team Informatievoorziening die het roer van ons ambitieuze team van 22 informatieprofessionals gaat overnemen. Het proces informatievoorziening is dé verbindende factor tussen organisatieprocessen en ICT. Als manager Team Informatievoorziening draag je de verantwoordelijkheid voor het behalen van topprestaties in onze cruciale bedrijfsprocessen. Jouw rol omvat niet alleen het zorgvuldig inrichten en bezetten van het team, maar ook het creëren van sterke verbindingen met andere teams binnen de organisatie. Je bent niet zomaar een manager; je bent een inspirerende coach die het beste uit zijn team haalt en actief bijdraagt aan de professionele ontwikkeling van elke medewerker. In deze functie draag je ook een HR-verantwoordelijkheid, waarbij jouw aandacht uitgaat naar het welzijn en de groei van de talenten in jouw team.

Jouw diverse team bestaat uit bekwame businessconsultants, projectleiders, informatiemanagers, beheerders, een architect en een strategisch beleidsadviseur. Als eindverantwoordelijke voor de symbiose tussen business en IT speel je een centrale rol in het vormgeven van deze kritieke relatie. Jouw regierol omvat tevens het inventariseren van informatiebehoeften bij verschillende teams, waarbij nauwe samenwerking met belanghebbenden en de chief information officer (cio) vanzelfsprekend is.

Verder omvat jouw takenpakket:

 • Het leiden van het team met als doel het motiveren van teamleden om gezamenlijke doelen te bereiken;
 • Het faciliteren van samenwerking met diverse teams om informatiebehoeften te doorgronden en te vertalen naar concrete oplossingen;
 • Het waarborgen van naleving van wettelijke vereisten en beveiligingsnormen met betrekking tot gegevensbescherming;
 • Het continu evalueren en verbeteren van bestaande ICT-werkprocessen om de efficiëntie van de informatievoorziening te optimaliseren.

Dit ben jij

Jij beschikt over een scherpe visie en bewezen expertise op het gebied van informatievoorziening en ICT, maar wat jou echt onderscheidt, zijn jouw lef, resultaatgerichtheid en stevige voorkomen. Met gedrevenheid werk je samen met anderen aan een solide, veilige en betrouwbare informatievoorziening. Als leider met een empathische touch geloof je in de kracht van de talenten van je team om de juiste resultaten te behalen. Het managen van verschillende inzichten, bijsturen en besluitvorming behoren tot jouw skillset. Daarnaast ben je in jouw communicatie glashelder en weet je makkelijk verbinding te leggen, zowel intern als extern.

Functie-eisen:

 • Je beschikt over een afgeronde hbo+-/wo-opleiding in de richting van IT, informatica, bedrijfskunde of een gerelateerd vakgebied;
 • Minimaal vijf jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Brede inhoudelijke ervaring op het gebied van informatiemanagement, IT-architectuur, datamanagement, projectmanagement en beveiliging;
 • Uitstekende communicatievaardigheden en het vermogen om effectief te schakelen tussen technische en niet-technische belanghebbenden;
 • Sterk analytisch en probleemoplossend vermogen;
 • Bereid om een rol te vervullen binnen onze calamiteitenorganisatie.

Dit bieden wij jou

Je salaris is afhankelijk van je ervaring en opleiding en bedraagt minimaal € 5.125 en maximaal € 7.313 bruto per maand (functieschaal 13). Daarnaast bieden we je:

 • 144 verlofuren en een individueel keuzebudget (21% van het jaarsalaris) waarmee je bijvoorbeeld extra verlof kunt kopen of sparen, opleidingskosten kunt betalen of gewoon je salaris kunt aanvullen;
 • Ondersteuning om fijn te werken (laptop, telefoon, computerscherm, vergoeding voor het inrichten van een thuiswerkplek);
 • Een goede pensioenregeling bij het ABP;
 • De mogelijkheid om een impact te hebben op de strategische informatievoorziening van het waterschap;
 • Een stimulerende en dynamische werkomgeving met ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling;

Waar kom je te werken?

Werken bij Waterschap De Dommel is werken aan water. Een prachtig gebied in Midden-Brabant met overal water, in beken zoals Beerze, Dommel en Keersop. Dagelijks werken ruim 550 medewerkers met zorg aan schoon en voldoende water. Daarnaast zorgen we ervoor dat inwoners geen wateroverlast hebben.

De Dommel is een flexibele werkgever waar je zelf aan het roer staat voor een goede balans tussen werk en privé. Als je wilt werken aan persoonlijke ambities en je loopbaan, dan ondersteunt onze Brabant Aquademie je daarin. Persoonlijk leiderschap en ontwikkeling vinden we belangrijk. Onze kernwaarden zijn samenwerken, slagvaardig, deskundig en betrouwbaar. Herken jij jezelf in deze kernwaarden en ben je op zoek naar een informeel, resultaat- en klantgerichte werkomgeving? Dan nodigen we je graag uit voor een kennismaking!

Enthousiast? Reageer!

Spreekt de vacature je aan en herken je jezelf in het profiel? Dan maken we graag kennis met je. Upload uiterlijk 1 januari 2024 je cv en motivatie via onze sollicitatiepagina.
Voor meer info over de functie kun je terecht bij Paul Koemans (0411-618 216). Rieke Verlare (0411-613 156) kan je alles vertellen over de sollicitatieprocedure. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdagmiddag 11 januari 2024.
Ter informatie: Waterschap De Dommel vraagt bij indiensttreding om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.