New York Public Library lanceert Insta Novels op Instagram

De New York Public Library (NYPL) brengt klassiekers naar Instagram Stories, de functie van Instagram waarmee je foto’s en video’s kunt delen. De eerste zogenaamde ‘Insta Novel’  is Lewis Carroll’s Alice’s Adventures in Wonderland.

Op 22 augustus jl. presenteerde de New York Public Library het eerste deel van Lewis Carroll’s Alice’s Adventures in Wonderland als Insta Novel. Het resultaat is een oogstrelend leesboek, voorzien van bewegend beeld. Voor deze Insta Novels werkt de NYPL samen met het onafhankelijke advertentie- en creatieve bureau Mother in New York. “Het programma is erop gericht om geweldige verhalen nog breder beschikbaar te maken,” aldus de NYPL. Met dit format kan ook een generatie jongere lezers worden aangetrokken.

De komende maanden staan nog twee literaire werken op stapel: The Yellow Wallpaper, een kort verhaal van Charlotte Perkins Gilman dat wordt geïllustreerd door Buck, en The Metamorphosis, een novelle van Franz Kafka die wordt geïllustreerd door César Pelizer.

Naarmate er meer verhalen worden toegevoegd, zullen de Highlights van het NYPL Instagram-account veranderen in een digitale boekenplank.