Voorinschrijving Tech Storm II geopend

Voor de tweede keer dit jaar, op 26 en 27 oktober, organiseert Wikimedia Nederland in samenwerking met de KB ‘Tech Storm’. Tech Storm is een hackathon waarbij de deelnemers aan de slag gaan met de software en data waarop Wikipedia en de andere Wikimedia-projecten draaien.

De Wiki Tech Storm in mei was een kleine hackathon, speciaal voor vrouwen. De Tech Storm in oktober staat open voor iedereen, maar wil net als de eerste hackathon ook juist de participatie van vrouwen in tech stimuleren.

Achtergrond

Wikipedia bevat een schat aan informatie, maar is niet ingericht om lastige onderzoeksvragen ineens beantwoord te krijgen. Een vraag als: ‘naar welke schilder zijn de meeste straatnamen vernoemd?’ is niet met één druk op de knop te beantwoorden. Wikipedia’s zus Wikidata biedt die mogelijkheid wel. Door middel van zoekopdrachten die de deelnemers met programma’s als Sparql kunnen bouwen, kunnen ze met Wikidata wel snel antwoord op dergelijke vragen krijgen.

Waarom deelnemen aan Tech Storm?

Tijdens dit tweedaagse evenement gaan deelnemers aan de slag met Wikidata, Wikimedia Commons, Sparql, Python, APIs, MediaWiki, bots, mobiele apps en andere toepassingen van de Wiki-software. Denk aan het maken van handige spreadsheets, het in bulk uploaden van gegevens, het maken van Sparql-query’s of Python-opdrachten of het bouwen van bots. Het voornaamste doel is om hulpmiddelen te ontwikkelen die het Wiki-leven gemakkelijker maken, maar natuurlijk ook om er zelf wat van op te steken.

Voor wie is Tech Storm?

Iedereen is welkom die ervaring heeft op andere ICT-gebieden maar nog niet binnen Wikimedia-projecten, of juist wel in Wikimedia-projecten en meer wil weten over de software/tech kant.

Meer informatie en aanmelden

De hackathon vindt plaats in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag en is een vervolg op de Women Tech Storm in mei 2018. Aanmelden kan hier

(bron: KB.nl)

Lees ook: Terugkijken: Wikimedia Women Tech Storm