Netflix voor ebooks Oyster stopt ermee; teamleden naar Google

Oyster, een startup uit New York, is twee jaar geleden begonnen om onbeperkte toegang tot ebooks op mobiele apparaten aan te bieden. Nu trekken ze er de komende maanden de stekker uit, zo valt te lezen op de bedrijfsblog. Een reden voor de stopzetting meldt de blogpost niet. De startup heeft in die twee jaar zo’n 17 miljoen dollar investeringsgeld opgehaald,.

Recode.net schrijft dat teamleden van Oyster, onder wie de CEO en twee medeoprichters, naar Google Play Books zijn overgestapt. Het bericht werd bevestigd door een medewerker van Google.

Recode.net vermoedt dat er meer achter zit. In juli 2015 lijfde Google de startup Homejoy, een bedrijf dat particulieren en professionele schoonmakers met elkaar in contact brengt, in. Twintig personeelsleden van Homejoy kregen een baan bij Google – en even later lanceerde het bedrijf een dienst die verdacht veel op die van Homejoy leek. Gaat Google nu zelf een ebookverhuurservice opzetten, vraagt Recode.net zich af.
Ondertussen zwijgt Oyster. In de bedrijfsblog valt te lezen dat het team ‘opgewonden is over wat er komen gaat’. Het is nu wachten op het bericht dat de Oyster-abonnees binnenkort in hun mailbox vinden. Op de webpagina van Oyster is vooralsnog niets over de stopzetting van de dienst te lezen.