Microsoft en Google begraven strijdbijl

De ruzie tussen Microsoft en Google is bijgelegd. Beide giganten zijn overeengekomen in het vervolg wederzijdse klachten in der minne te schikken. In het verleden werden er op meerdere fronten rechtszaken gevoerd. 
In een verklaring zegt Google: ‘Onze bedrijven concurreren fel met elkaar maar dat dient te gaan om de merites van de producten, niet om juridische strijd. Na het bereiken van een patentsovereenkomst zijn we overeengekomen wederzijdse klachten in te trekken.’
Er was in de koele verhoudingen al dooi opgetreden toen Microsofts CEO Satya Nadella nieuwe Google CEO Sundar Pichai feliciteerde met diens benoeming. Bovendien werken de bedrijven samen aan Google’s  Angular JavaScript development framework, waarbij gebruikgemaakt wordt van Microsofts Typescript programmeertaal. Hierover worden door vertegenwoordigers van beide bedrijven op bijeenkomsten van de concurrent het woord gevoerd.
In het verleden was Microsoft een van de drijvende krachten in de EU-lobby om de zoekpraktijken van Google te onderzoeken en financierde mede ICOMP, dat veel kleine bedrijven bijstond in hun klachten tegen Google.
[bron: www.jsonline.com; beeld samantha celera]