Doe mee aan Wikipedia-actie ‘One Librarian, One Reference’

De Wikipedia Library organiseert van 15-23 januari 2016 op Wikipedia de actie ‘One Librarian, One Reference‘  (#1Lib1Ref).  Het doel is om elke informatiespecialist één betrouwbare verwijzing bij een Wikipedia artikel te laten toevoegen. NIOD-vakreferent Marjo Bakker roept bibliothecarissen in Nederland op om mee te doen en Wikipedia zo beter te maken. 

“Wikipedia en bibliotheken hebben veel gemeen. Beide hebben ze de vrije toegang tot informatie en kennis hoog in het vaandel staan. Daarom vind ik One Librarian, One Reference (#1Lib1Ref) zo leuk!” schrijftMarjo Bakker op het blog van het NIOD. “Het doel van de actie is om elke informatiespecialist één betrouwbare verwijzing bij een Wikipedia artikel te laten toevoegen. Dat sluit mooi aan bij wat wij goed kunnen: de juiste literatuur vinden.”
“Daarom roep ik jullie, mede-informatiespecialisten in het land, op om mee te doen aan de wereldwijde actie #1Lib1Ref en zo bij te dragen aan Wikipedia. 1Lib1Ref vindt plaats van 15-23 januari in het kader van de viering van het 15-jarig bestaan van Wikipedia.”
“In overleg met de Nederlandse Wikipedia community is besloten om ons in Nederland te concentreren op de artikelen die zijn aangemerkt als ‘Artikel mist referentie‘, waar dus nog een juiste voetnoot gewenst is. Je herkent het aan de mededeling ‘[bron?]’ in de artikeltekst.”
“Je kunt eventueel ook literatuur toevoegen aan een ‘Verder lezen’ rubriek aan het eind van een Wikipedia artikel. Zo attendeer je gebruikers van Wikipedia op nog meer literatuur. Die rubriek zie je echter niet altijd bij een artikel staan. Om artikelen te vinden met een bestaande ‘Verder lezen’ rubriek die je aan kunt vullen, klik hier.”
Hoe je een referentie kunt toevoegen lees je hier.