Martin Berendse nieuwe voorzitter Memory of the World Comité Nederland

Het Nederlandse Memory of the World Comité heeft een nieuwe voorzitter: Martin Berendse, directeur van de Openbare Bibliotheek van Amsterdam. Het comité vraagt onder meer aandacht voor het belang van documentair erfgoed en werkt samen met erfgoedinstellingen en beleidsmakers voor het behoud ervan.

Berendse kent Unesco en het Memory of the World-programma goed uit de tijd dat hij Algemeen Rijksarchivaris was (2009-2014) en president van de internationale koepelorganisatie voor archieven, ICA. Hij zal met het Comité de komende maanden een visie ontwikkelen en doelen formuleren voor de komende jaren.

“In Nederland kunnen we nog veel doen om het bredere publiek te doordringen van het belang van documentair erfgoed. Het Unesco Werelderfgoed en het immaterieel erfgoed is goed bekend, dankzij het goede werk van instellingen als de Stichting Werelderfgoed en het KIEN. Het MoW Comité zou met de instellingen die stukken op het register hebben staan, kunnen onderzoeken of we kunnen aanhaken bij evenementen zoals open monumentendag,” aldus Berendse op Unesco.nl.

Lees verder op unesco.nl.

Lees ook: 100 dagen met Martin Berendse