Marijn Post wint SURF Onderwijsaward voor inzet open leermaterialen

Marijn Post, adviseur Leren en ICT bij de HAN, heeft tijdens de SURF Onderwijsdagen een SURF Onderwijsaward gewonnen ‘voor haar daadkracht op het gebied van open leermaterialen, open science en blended leren’. Ze was samen met dertig anderen genomineerd en een van de vijf winnaars. 

Post ontving de Onderwijsaward uit handen van Christien Bok, innovatiemanager Onderwijs bij SURF. Binnen SURF werken universiteiten, hogescholen, mbo-instellingen, umc’s en onderzoeksinstellingen samen om de best mogelijke digitale diensten in te kopen of te ontwikkelen. Ook wordt kennisdeling gestimuleerd door steeds te blijven innoveren. Bok noemde Post bij de uitreiking van de award een ‘vaandeldrager voor open leermaterialen’. ‘Ze zet zich daar niet alleen bij de HAN voor in, maar ook landelijk in de Special Interest Group Open Education en in het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT. Dit jaar was het thema van de SURF Onderwijsaward “Daadkracht”, en het werk van Marijn voldoet daar uitstekend aan.’

Post schreef eerder, samen met Harrie van der Meer, voor vakblad IP een artikel over een taxonomie voor het vinden van digitale leermaterialen op het gebied van informatievaardigheid.