Maand van de Digitale Fitheid van start op 1 maart

Wie ‘meer dan vier uur per dag naar een scherm kijkt’ kan in maart werken aan zijn of haar digitale fitheid. Want dan vindt de Maand van de Digitale Fitheid plaats, een initiatief van Stichting Digitale Fitheid die wil ‘dat iedereen profiteert van de verworvenheden van de netwerk- en informatiesamenleving’.

De initiatiefnemers van Digitale Fitheid zijn Martijn Aslander en Mark Meinema. ‘Digitale Fitheid is een antwoord op veel urgente aandachtgebieden van mensen die meer dan vier uur per dag voor hun werk naar een scherm kijken’, stellen zij. ‘De meeste mensen zijn daar niet heel bedreven in. Zoeken naar informatie kost al gauw 240 uur per jaar en onnodig gehannes met de computer ook nog eens 200 uur. Ondertussen raken we moe en gefrustreerd en verlangen we naar rust, maar ook naar slagkracht. Met Digitale Fitheid bieden we een uitweg door te kijken naar de menskant van digitalisering. Met tips, inspiratie, lessen, concrete hulp én aandacht.’

Om hier extra en vooral samen op te focussen is de Maand van de Digitale Fitheid geïntroduceerd. De eerste Maand vond plaats in maart 2022. Aankomende maart organiseren partners en ambassadeurs van Digitale Fitheid op verschillende plekken in het land workshops en kennissessies. Gratis meedoen of partner worden kan via maandvandedigitalefitheid.nl. Hier vind je ook een agenda met alle activiteiten.