Letterkundig Museum wordt Literatuurmuseum

Ruim zestig jaar – vanaf de openstelling in 1954 – is het Letterkundig Museum een vertrouwde naam in de letterenwereld. Vanaf 1 november gaat het museum verder onder de naam Literatuurmuseum. De naam Kinderboekenmuseum blijft bestaan. 

“De aanduiding ‘Literatuurmuseum’ doet recht aan het werkterrein van het museum, literatuur in de brede betekenis van het woord,” zo laat het museum in een persbericht weten. “Daarnaast is de naamsverandering ingegeven door de populariteit van het begin 2016 door de organisatie gelanceerde Literatuurmuseum.nl; een online platform waar grote en kleine verhalen uit de Nederlandse literatuur tot leven worden gebracht aan de archieven die de stichting beheert.”

Het Literatuurmuseum is er niet alleen voor onderzoekers en biografen, die gebruik maken van het rijke archief van de organisatie. Ook literatuurliefhebbers, studenten en scholieren kunnen er terecht en dwalen tussen schrijvers en verhalen.

Het Literatuurmuseum en het Kinderboekenmuseum zijn verenigd in de Stichting Nederlands Literatuurmuseum en Literatuurarchief (voorheen Nederlands Letterkundig Museum en Documentatiecentrum).