Datajournalist Dimitri Tokmetzis keynotespreker op KNVI-congres

De line-up voor het KNVI-jaarcongres op 10 november in Nieuwegein is compleet. Historicus en datajournalist Dimitri Tokmetzis zal met zijn keynote het congres afsluiten.

Voor De Correspondent (en eerder NRC Handelsblad en De Pers) schrijft Dimitri Tokmetzis over privacy, surveillance en technologie. Voor het onderzoek dat hij samen met Maurits Martijn deed naar persoonlijke data won hij de afgelopen jaren verschillende prijzen, waaronder de prijs voor beste datajournalistiek van de VOJN en De Loep voor de beste online onderzoeksjournalistiek.
Al dit onderzoek leidde in september 2016 tot het boek Je hebt wél iets te verbergen; over het levensbelang van privacy, dat hij en Maurits Martijn samen schreven. In zijn afsluitende keynote zal hij uitgebreid ingaan op dit onderwerp.
Keynotespreker Tom van Oeffelt, onderzoeker en projectleider in het lectoraat ‘Ecologie van leren’ aan Aeres Hogeschool Wageningen, opent het KNVI-congres. Hij zal spreken over ‘professionele identiteit’: hoe wil je gekend en herkend worden in je werk? (Lees hier de Q&A met Van Oeffelt)
Het complete programa van het KNVI-congres is te vinden op congres.knvi.info; ook kun je hier aanmelden.