Letterkundig Museum verwerft literaire nalatenschap Kees Fens

Het Letterkundig Museum verwerft de literaire nalatenschap van Kees Fens. Fens geldt als belangrijkste en productiefste literaire criticus van na de oorlog, aldus het Museum.
Het Fens-archief bestaat onder andere uit aantekeningen en manuscripten voor vele artikelen en essays, foto’s, familiebescheiden en talloze onderscheidingen. Ook bevat het brieven van onder meer Remco Campert, S. Carmiggelt, Annie M.G. Schmidt en Jan Wolkers. Parafernalia zoals luxe lederen schrijfmappen en borsalino’s completeren de aanwinst.
Het archief wordt zondag 26 april a.s. aan het museum overgedragen in aanwezigheid van Fens’ weduwe Uta Janssens. Tijdens deze bijeenkomst spreken onder meer prof. dr. Dick van Halsema, en de directeur van het Letterkundig Museum, Aad Meinderts. Over Fens, over zijn liefde voor de literatuur en over de waarde van zijn archief. Hoogtepunten uit het archief worden speciaal voor de gelegenheid getoond in een kleine expositie. Publiek is van harte welkom bij dit literaire programma aanwezig te zijn.