Waar ruim 120 kilometer bibliotheekmateriaal, het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling en WEMI samenkomen. Dat is de KB in Den Haag. En het is de plek waar jij als junior metadataspecialist zorgt dat onze collecties beter zichtbaar en doorzoekbaar zijn voor alle Nederlanders.
Maak jij het mogelijk?
In je rol van junior metadataspecialist draag je bij aan het bruikbaar en zichtbaar maken van al onze collecties, via wetenschappelijke zoekportals maar ook via de online bibliotheek en alles wat daar tussen zit. Als junior metadataspecialist speel je ook een rol in de modernisering van de manier waarop metadata worden gebruikt. Jíj weet dat het creëren van goede metadata meer is dan alleen de datalaag en dat verbinding met de integratie- en de dienstenlaag essentieel is. En er is meer. Jij bent de junior metadataspecialist die:
- bibliografische metadata creëert en beheert.
- data controleert en analyseert bij datamigraties.
- meewerkt aan de toepasbaarheid van IFLA-LRM bij de KB.
Daar komt bij dat wij op dit moment overgaan naar een compleet nieuwe catalogiseeromgeving. Het daarin ondersteunen van collega’s, het analyseren van data, mappen, migreren en controleren vragen veel specifieke kennis en aandacht. Hiervoor ga je je onder meer de catalogiseertaal MARC21 eigen maken. Kortom, dit is een enorme uitdaging!
Ben jij het talent dat wij zoeken?
We zijn benieuwd naar wie jij bent en wat jou bijzonder maakt. Is dat jouw flexibiliteit binnen een complexe, veranderende omgeving, en dan ook nog gecombineerd met jouw enthousiasme om nieuwe dingen te leren? Geweldig! Zeker als je dit voor deze vacature junior metadataspecialist aanvult met:
- mbo+ /hbo werk- en denkniveau.
- enige ervaring als metadataspecialist, catalogiseerder of in een soortgelijke functie.
- kennis van bibliografische metadata en van modellen zoals IFLA-LRM.
- kennis van catalogiseertaal PICA3 en bij voorkeur ook MARC21 en Alma.
- communicatieve vaardigheden, nieuwsgierigheid en omgevingsbewustzijn.
Waar kun jij op rekenen?
Als je kiest voor de KB, dan kies je ook voor uitstekende arbeidsvoorwaarden. Om precies te zijn valt jouw keuze op onder andere:
- een brutomaandsalaris tussen € 2.371 en € 3.213 (schaal 7).
- om te starten een dienstverband voor één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.
- een goede werk- en privébalans. Zo heb je 42 vrije dagen en praten we graag met je over thuiswerken en flexibele werktijden.
- 100% vergoeding van jouw ov-reiskosten.
- pensioenopbouw via pensioenfonds ABP.
- een dertiende maand (8,33%).
- ruime mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.
Deze arbeidsvoorwaarden (en meer) gelden voor een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Voor de vacature junior metadataspecialist is een dienstverband voor 32-40 uur per week aan de orde.
Hoe is het om bij de KB te werken?
De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Wat meer mensen mogen weten, is dat de KB innoveert. Want dat doen we absoluut! Samen met vijfhonderd collega’s zetten we ons in om Nederland elke dag slimmer, vaardiger en creatiever te maken. Dit lukt ons door bijvoorbeeld alle digitale publicaties van én over ons land te verzamelen, te bewaren en te delen. En door met elkaar te streven naar een samenleving waar iedereen volwaardig mee kan doen. Zo zijn we er ook voor de allerjongsten met voorleeskoffertjes, voor senioren met tabletcursussen en voor laaggeletterden met taalhulp. Maatschappelijke uitdagingen zoals deze gaan we aan met andere netwerkpartners.
We omarmen de verschillen van al onze collega’s. Sterker nog: we zien dat verschillen elkaar versterken. Dat ervaren we ook zo in ons team Documentverwerking. Dit team zorgt voor het ontvangen en verwerken van alle nieuwe aanwinsten voor onze collecties én het beheer van kwalitatief hoogwaardige bibliografische metadata. Het team bestaat uit dertig collega’s, variërend van acquisitiemedewerkers en catalogiseerders tot metadataspecialisten. Hoe jouw dertig toekomstige collega’s zelf de sfeer omschrijven? Als positief kritisch, gedreven en gezellig.
Hoe solliciteer ik naar deze vacature?
Wil jij bijdragen aan onze innovatie? Mooi! We kunnen niet wachten om jouw cv en motivatie te ontvangen. Wil je daarnaast onder woorden brengen waarom jij denkt dat IFLA-LRM erg belangrijk wordt voor de toekomst van onze metadata? Zo kunnen we zien hoe up-to-date jouw kennis is.
Vragen over de functie? Stel deze aan Karin Lodder, hoofd Digitalisering & Documentverwerking via 06-10472549. Vragen over de sollicitatieprocedure? Ruth Simonis en Leda Bulatovic geven antwoord via solliciteren@kb.nl of 06-21493839/06-18509759.
- Solliciteren kan tot en met zondag 30 januari 2022. Direct solliciteren kan hier.
- Zien we voldoende raakvlakken, dan gaan we graag met je in gesprek. Als een gesprek op locatie niet mogelijk is, ontmoeten we elkaar digitaal. Bij onvoldoende raakvlakken laten we je dit weten met een e-mail.
- De eerste gespreksronde valt in week 3/4. De tweede gespreksronde vindt plaats uiterlijk in week 5.
- De selectieprocedure duurt gemiddeld drie tot zes weken.
- Tijdens de selectieprocedure bewaren we je gegevens. Uiterlijk vier weken na het beëindigen van de sollicitatieprocedure verwijderen we deze op grond van de Algemene Verordening gegevensbescherming (AVG).