KNVI Super Tuesday op 4 oktober over de metaverse

Op 4 oktober (16:00-17:30 uur) organiseert de KNVI weer online haar maandelijkse Super Tuesday, dit keer met als onderwerp: op welke manier gaat de metaverse onze informatiemaatschappij transformeren?

Er worden miljarden geïnvesteerd in de metaverse. Onlangs heeft Facebook zijn naam gewijzigd in Meta, maar ook partijen als Nvidia en grote gameproducenten zijn ervan overtuigd dat de metaverse nieuwe vormen van werken en leven gaat opleveren. Ze biedt de nieuwste technologieën en daardoor zijn steeds meer samenwerkingen mogelijk tussen verschillende bedrijven, mensen en organisaties. Omgaan met deze mogelijkheden benadrukt het belang van vooruitgang, waarbij mensen hun expertise kunnen bundelen voor een ontwikkelingsproces met een potentieel grote maatschappelijke impact.

Tijdens deze Super Tuesday zul je nieuwe inzichten opdoen over de manier waarop de metaverse onze informatiemaatschappij gaat transformeren. Igor van Gemert laat je de nieuwe businessmogelijkheden zien, maar staat ook stil bij de dark side van deze technologie. Het event is online; deelname is kosteloos voor KNVI-leden, niet-leden betalen € 25 (ex btw). Meer informatie en hoe in te schrijven vind je hier.

Elke maand organiseert de KNVI op een dinsdag een online bijeenkomst over een actueel thema dat relevant is voor informatieprofessionals. Toekomstige Super Tuesday-onderwerpen dit jaar zijn onder meer: open science, desinformatie en ethiek.