Jaar van het Boek geëerd met boekenlandschap op postzegels

Ter gelegenheid van het Jaar van het Boek brengt PostNL vanaf 12 september tien postzegels uit waarop boeken uit de Koninklijke Bibliotheek staan afgebeeld. 

De tien afgebeelde boeken betreffen dagboeken, jeugdboeken, leerboeken, prentenboeken en literatuur. Denk bijvoorbeeld aan Turks Fruit van Jan Wolkers, Het Achterhuis van Anne Frank, Ethica van Spinoza en Oom Jan leert zijn neefjes schaken van Max Euwe.
Ontwerper Niels Schrader was verheugd dat PostNL zijn idee van het boekenlandschap deelde. “In dit ontwerp zijn de boeken verspreid terecht gekomen in een horizontaal vlak. Ze zijn wel vanuit verschillende standpunten gefotografeerd,” vertelt hij in een persbericht. “Er zijn foto’s van boeken die bijvoorbeeld zijn opengeslagen of met een voor-, achterkant of alleen de rug van het boek. Er ontstaat dan een landschap van boeken, als je daar van bovenaf op neerkijkt. Dat noemen we tegenwoordig een bookscape”, aldus Schrader.
De postzegels zijn vanaf 12 september te koop bij alle winkels van Bruna en via Collectclub.nl. De geldigheidstermijn is onbeperkt.