IP krijgt een nieuw site

Per 1 juli gaat de website van het vakblad InformatieProfessional over naar een ander contentmanagementsysteem (CMS). Niet alle content kan naar de nieuwe omgeving worden meegenomen.

Bij het voorbereiden van de migratie van de content van het oude naar het nieuwe CMS bleek dat het overzetten van meer dan 10.000 nieuwsberichten, blogposts en dergelijke niet te automatiseren was. Het moet met de hand worden gedaan. Vanwege het grote aantal berichten en de hoeveelheid tijd die het handmatig overzetten zou kosten, is besloten dat niet alles zal worden overgezet. Naar de nieuwe omgeving gaan mee: 1. de nieuwsberichten die vanaf 1 januari 2014 zijn verschenen en 2. álle stukken die in de rubriek Bijdragen zijn verschenen.

Dit houdt in dat verwijzingen op andere sites en blogs naar zowel nieuwsberichten als blogposts die tot en met eind 2013 op de IP-site zijn geplaatst, na 1 juli een ‘404 – pagina niet gevonden’ zullen geven.

De site is geheel geharvest door de Koninklijke Bibliotheek. De KB stelt het webarchief van InformatieProfesional.nl beschikbaar voor jaarpashouders in haar leeszalen. De huidige auteurswet weerhoudt de bibliotheek ervan om het archief online beschikbaar te stellen.