IP #8/2018: next generation paper

‘Nieuwe generatie papier’. Nieuwe generatie? Ja, fysiek papier dat verbinding kan maken met de digitale wereld voor allerlei slimme toepassingen. Lees erover in de nieuwe IP.

Verder ook aandacht voor de opleidingen op ons vakgebied; welke er nog wel en welke er niet meer zijn. Anderzijds ook een blik in het verleden. Hoe zit het met copyright op bronnen uit de Tweede Wereldoorlog? Het Netwerk Oorlogsbronnen zocht dat uit en heeft een WO2 Open Data Depot opgezet. En ook onze Lifehacking-rubriek lijkt terug te gaan in de tijd met aandacht voor startpagina’s. Dé Startpagina is intussen twintig jaar oud, maar om een persoonlijk soort startpagina bij te houden, daarvoor blijken nog steeds nieuwe tools te verschijnen.

Extra in deze IP: een ‘bijlage’ over het KNVI-event Smart Humanity (de opvolger van het Jaarcongres) in Eye Filmmuseum Amsterdam, ook al is dat pas in december. Daarin afwisselende vooruitblikken, interviews en nieuwtjes rond een programma dat dit jaar maar liefst een volle 24 uur zal duren.

Bekijk hier de inhoudsopgave van dit nummer.