IP #2/2019: Duitslandspecial

Dat Duitsland een hip vakantieland is, dat weet je natuurlijk al. Maar op werkgebied is de samenwerking in de bibliotheekwereld tot nu toe nog maar mondjesmaat van de grond gekomen. Dat gaat nu veranderen: in maart is Nederland gastland op het Duitse Bibliothek Kongress in Leipzig en in april is Duitsland gastland op het Nationale Bibliotheekcongres in Rotterdam.

Interessant voor de universiteitsbibliotheken is hoe ze in Duitsland de onderhandelingen met de grote uitgevers aanpakken. Gerard Meijer vertelt hierover in dit nummer. Hij kan het weten, want hij heeft zowel voor Nederland als voor Duitsland met Elsevier onderhandeld. En hoe gaat het eigenlijk met het Keuls archief? Tien jaar geleden stortte het gebouw in; de ramp haalde de voorpagina’s van alle kranten. Directeur van het Gelders Archief, Fred van Kan, vertelt hoe het herstel wordt aangepakt.

Hoe zou het zijn om in Duitsland te gaan werken? Of hoe is het als Duitse informatiespecialist in Nederland? In dit nummer vind je verhalen van collega’s die de stap over en weer hebben gewaagd. Het goede nieuws: afgezien van het vieze brood zijn die Nederlanders best oké.

IP-abonnees kunnen hier de inhoudsopgave van dit nummer bekijken.

Blader hier een verkorte versie van het nummer door.

Vraag gratis een proefnummer aan!