IP #1/2020: vernieuwingen

De periode rond de jaarwisseling is de mooiste tijd voor een magazine: een kersverse jaargang zet de redactie altijd aan het denken. Welke onderwerpen spelen komend jaar? Kunnen we nieuwe rubrieken starten? En natuurlijk: welke ideeën gaan we ook echt uitvoeren? 2020 trappen we dan ook af met een aantal vernieuwingen in ons blad.

Neem de nieuwe rubriek over IFLA WLIC 2021. Het grootste internationale bibliotheekcongres komt naar Nederland en Theo Kemperman praat ons de komende tijd bij over alle ontwikkelingen. Verder heeft de rubriek Buitenland een make-over gekregen. IP kijkt samen met vertegenwoordigers van buitenlandse vakverenigingen naar het beroepsperspectief in hun eigen land.

Elk nummer eindigt voortaan met de nieuwe rubriek Favorieten. Hierin delen vakgenoten hun meest begeerde films, boeken, apps, sites, magazines en documentaires. En de vaste column van Frank Huysmans? Die heeft een prominente plek in het nieuwsgedeelte gekregen.

Wat kun je nog meer verwachten in deze eerste editie van 2020? In een omslaginterview vertelt media-analist Annemarie Koomen over haar werk bij het CBS. Joyce van Aalten legt aan de hand van een zoektocht op Airbnb het concept van knowledge graphs uit. En in dit nummer bijzondere aandacht voor TikTok, een app die de wereld aan het veroveren is.

Bekijk hier de inhoudsopgave van dit nummer (voor abonnees), bekijk hier de eerste pagina’s