Het Nieuwe Instituut organiseert conferentie over duurzaam collectiebeheer

Op 2, 3 en 4 november vindt in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam de conferentie Disclosing Futures – Rethinking Heritage plaats. Het evenement staat in het teken van de heroriëntatie op de erfgoedtaak en innovatie als voorwaarde voor duurzaam collectiebeheer.

Het programma is opgedeeld in vier thema’s: ‘Rethinking collections and collecting. Inclusion, Exclusion and Multivocality’,’Technologies of Heritage: Restoration, Digitisation and Digital Preservation’,’Collaborations, and networks’ en ‘The Living and Open Archive: Re-suing Heritage, New User Groups, and Other Interfaces’.

De conferentie is onderdeel van het zesjarige erfgoedprogamma Architectuur Dichterbij (loopt door tot 2024), gericht op de zichtbaarheid en duurzame toegankelijkheid van de Rijkscollectie voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw die Het Nieuwe Instituut beheert. Een belangrijk deel van de collectie is de afgelopen vier jaar gerestaureerd, geconserveerd en gedigitaliseerd. Ook ontwikkelt Het Nieuwe Instituut nieuwe methodologieën voor een inclusiever en meerstemmiger verzamelbeleid en richt het nieuwe (digitale) netwerken in.

Meer informatie over de vier programmaonderdelen en de sprekers vind je op de conferentiewebsite.