GLAM-WIKI 2015 op 10, 11 en 12 april

De Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief openen op 10, 11 en 12 april hun deuren voor een internationaal gezelschap van Wikipedia-vrijwilligers en professionals uit de culturele sector die zich gezamenlijk inzetten voor vrije toegang tot cultureel erfgoed.

Zo’n 150 mensen van over de hele wereld worden verwacht voor de internationale GLAM-WIKI conferentie. GLAM staat voor Galleries, Libraries, Archives en Museums, culturele instellingen die wereldwijd steeds vaker nauw samenwerken met Wikipedia. De conferentie wordt georganiseerd door Wikimedia Nederland, de Nederlandse afdeling van de beweging achter Wikipedia.
Tijdens de conferentie komen geïnteresseerden bij elkaar om ervaringen met elkaar te delen, trainingen bij te wonen en de laatste ontwikkelingen te bespreken. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere internationale verschillen in de culturele sector, internationaal auteursrecht en verdienmodellen van culturele instellingen en kunstenaars in het huidige digitale tijdperk.
In het op 2 april a.s. te verschijnen IP #3 beschrijven Jos Damen en Ingeborg Verheul de ervaringen met een Wikipedians in Residence-project en geven allerlei praktische tips.