Unconference over open, veilig en vrij internet op 17 april

Op vrijdag 17 april 2015 organiseert Open State Foundation samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken een unconference, GCCS-Unplugged. Op deze dag komen hackers, diplomaten, maar ook vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, startups, maatschappelijke organisaties en academici bij elkaar om samen te werken aan oplossingen voor een open en vrij internet en nieuwe netwerken.
Op deze unconference in het Haagse Worldhotel Bel Air nemen deelnemers het heft in eigen handen en bepalen zelf de agenda. GCCS-Unplugged vindt parallel plaats aan de Global Conference on Cyberspace (GCCS) te Den Haag, waarvan veel internationale deelnemers ook bij GCCS Unplugged zullen aansluiten.
Een aantal partners van GCCS-Unplugged kaart voorafgaand aan de unconference al uitdagingen aan. Zo host WebWeWant een sessie over hoe we het web toegankelijk kunnen maken en houden voor iedereen. UNESCO vraagt zich af hoe journalisten zich digitaal kunnen beschermen. In een Privacy Café kunnen deelnemers aan de slag met de beste vormen van ‘digitale zelfverdediging’. Tijdens Diplohack sessies gaan diplomaten en programmeurs samen op zoek naar nieuwe, creatieve methoden voor diplomatie. De rest van de sessies wordt op de dag zelf door de deelnemers, met begeleiding van Open State Foundation, ingevuld.
Inschrijven kan via www.gccs-unplugged.net.