Geschiedenis Online Prijs telt 276 genomineerde websites en apps

Vanaf deze week kan op de website van de Geschiedenis Online Prijs het publiek weer een stem uitbrengen op zijn favoriete geschiedenisapp of –website om die mee te laten dingen naar de Geschiedenis Online Publieksprijs; een geldbedrag ter waarde van 1250 euro.

Er zijn 276 apps en websites genomineerd voor de Publieksprijs. De kandidaten zijn zowel archiefdiensten, musea en verenigingen, als enthousiaste amateurs die zich volledig richten op een historisch thema. Stemmen kan tot en met donderdag 5 februari. Daarnaast maken de aangemelde websites en apps ook kans op de Geschiedenis Online Prijs: een juryprijs, bestaande uit een speciaal ontworpen bronzen beeldje, die net als de Publieksprijs op donderdag 12 februari. Eind januari maakt de jury van de Geschiedenis Online Prijs de 10 genomineerden van de juryprijs bekend.

De prijsuitreiking vindt plaats op donderdagmiddag 12 februari in de aula van de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag. De uitreiking wordt voorafgegaan door drie workshops omtrent het bouwen en onderhouden van geschiedeniswebsites. Mensen die (gratis) aanwezig willen zijn bij de workshops, de prijsuitreiking en een aansluitende borrel kunnen zich aanmelden via de website van het evenement.  De Geschiedenis Online Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, DE REE archiefsystemen, de Koninklijke Bibliotheek en Archieven.nl.