Bierman Henket ontwerpt nieuwe bibliotheek Deventer

Bierman Henket Architecten uit het Brabantse Esch gaat de nieuwe openbare bibliotheek van Deventer ontwerpen. Het bureau is gekozen uit vijf geselecteerde architectenbureaus, zo hebben de NV Maatschappelijk Vastgoed en de gemeente Deventer bekendgemaakt. Het gebouw komt op de plek van de voormalige SNS-bank op de Stromarkt.

Bierman Henket is bekend van onder andere de renovatie van Museum de Fundatie, de bouw van het museumkwartier in Den Bosch en het Fries Museum in Leeuwarden.Directeur a.i. Mark Deckers van de Bibliotheek Deventer toont zich blij met deze keuze. De afgelopen periode hebben vijf architectenbureaus een visie ontwikkeld op de nieuwe Bibliotheek Centrum aan de Stromarkt. Dinsdag 16 december presenteerden zij hun voorlopige ontwerpen. Bij de keuze voor de architect was ook toekomstig bibliotheekdirecteur Alice van Diepen betrokken.

Bierman Henket gaat het ontwerp nog maken en heeft nu slechts artist impressions gepresenteerd, die een indruk geven hoe het gebouw er in grote lijnen komt uit te zien. Via een schetsontwerp, voorlopig ontwerp en definitief ontwerp zal het komende half jaar gewerkt worden aan een definitieve invulling. Dit is een proces waar medewerkers van de bibliotheek en de partnerorganisaties nauw bij betrokken worden. Volgens de planning heeft Deventer in 2017 een nieuwe Bibliotheek Centrum die aan alle eisen van de moderne tijd voldoet.