Bibliotheek UvA/HvA zoekt specialist publiceren praktijkgericht onderzoek

De afdeling Onderwijs en Onderzoek van de Bibliotheek UvA/HvA zoekt een enthousiaste en gemotiveerde

specialist publiceren praktijkgericht onderzoek (0,8-1 fte)

Bij de Hogeschool van Amsterdam (HvA) krijgt de toekomst van mensen, beroepen, de stad en de samenleving vorm. De vele onderzoeksprojecten bij de HvA leveren kennisproducten en onderzoeksgegevens (onderzoeksdata) op die onbelemmerd hun weg moeten vinden naar onderwijs, onderzoek, de beroepspraktijk en de maatschappij.

De HvA-bibliotheek biedt hoogwaardige ondersteuning bij het open access publiceren, registreren en ontsluiten van artikelen, apps, technische ontwerpen, datasets en andere producten van praktijkgericht onderzoek. De bibliotheek zoekt een specialist publiceren praktijkgericht onderzoek die deze ondersteuning kan bieden en verder kan ontwikkelen.

Een belangrijke nieuwe ontwikkeling is de komst van hét publicatieplatform voor praktijkgericht onderzoek: Publinova. Als specialist ben je nauw betrokken bij de implementatie van het nieuwe platform en help je het goed te landen binnen de HvA, bijvoorbeeld door de redactie van Publinova te verbinden met onze onderzoekers, lectoraten en communicatiemedewerkers. Zo zorg je ervoor dat het praktijkgericht onderzoek optimaal wordt gepresenteerd.

Je werkt bij het team onderwijs- en onderzoekondersteuning van de Bibliotheek UvA/HvA samen met collega’s van beide instellingen; zo leren we van elkaar en inspireren we elkaar. Je werkplek is op de Amstelcampus in hartje Amsterdam, maar je zult ook vaak te vinden zijn op andere locaties van de HvA en UvA. Uiteraard is deels hybride (thuis)werken ook mogelijk.

Zo maak jij het verschil

 • Je werkt samen met onderzoekers aan het (open access) publiceren van onderzoeksresultaten en het toepassen van open science-principes;
 • Je adviseert en ondersteunt onderzoekers bij het registreren van hun resultaten, datasets en andere producten in HvA-databases en daarbuiten. Zo draag je bij aan brede disseminatie en zichtbaarheid van praktijkgericht onderzoek;
 • Je coördineert werkgroepen en activiteiten voor het nieuwe publicatieplatform Publinova;
 • Je ontwikkelt en geeft cursussen over open access publiceren en open science-principes aan onderzoekers en ondersteuners;
 • Voor de lectoraten en kenniscentra verzorg je research impact analyses op maat;
 • Je draagt zo bij aan het praktijkgericht onderzoek aan de Hogeschool van Amsterdam.

Voor deze functie zoeken we iemand met

 • Een afgeronde hbo- of wetenschappelijke opleiding met enkele jaren werkervaring, bij voorkeur als onderzoeker;
 • Kennis van en ervaring met het publiceren van praktijkgericht onderzoek in (Nederlandstalige) vakbladen;
 • Ervaring met open access, open science en research intelligence;
 • Ervaring met het bieden van ondersteuning en trainingen;
 • Een goede beheersing van het Nederlands en Engels;

Het bezit van een BHV-diploma of de bereidheid om dit op korte termijn te halen is een pre.

Onze kernwaarden (open, professioneel, vooruitstrevend) en kerncompetenties (klantgericht, samenwerken, leervermogen) zijn het fundament onder onze dienstverlening. Daarnaast beschik je voor deze functie over de volgende competenties:

 • analytisch vermogen
 • organisatiesensitiviteit
 • resultaatgerichtheid

Wat bieden we jou

We bieden een dienstverband van 0,8-1 fte voor de periode van een jaar met een proeftijd van twee maanden. Bij gebleken geschiktheid volgt een vast dienstverband. Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, € 3.018 tot € 4.569 bruto per maand op basis van een volledige werkweek van 36 uur (cao hoger beroepsonderwijs). Dit is exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering.
De HvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • een zeer ruime vakantieregeling;
 • pensioenopbouw bij het ABP;
 • mobiele telefoon en laptop;
 • een netto internetvergoeding per maand;
 • een goede reiskostenregeling, zoals een NS Businesscard of HvA-fiets.

Over de Bibliotheek UvA/HvA

De bibliotheek is een inspirerende en gastvrije studie-, onderzoeks- en ontmoetingsplek voor studenten, onderzoekers en docenten – off- en online. Wij ondersteunen onderwijs en onderzoek voor de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam en geven onze gebruikers hulp op maat om in het uitgebreide aanbod van informatie de juiste bronnen te vinden voor toepassing in onderwijs en onderzoek. Wij brengen ‘kennis verder’, helpen de kwaliteit van het hoger onderwijs in Amsterdam te verbeteren en dragen zo bij aan het studiesucces van onze studenten. Hier kun je meer lezen over werken bij de bibliotheek.

Vragen

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Max Haring, hoofd Onderwijs en Onderzoek, Bibliotheek UvA/HvA, m.haring@uva.nl.

Sollicitatie

Herken je je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we jouw sollicitatie – een motivatiebrief en cv als pdf-bestand – graag tegemoet. Je kunt via deze link solliciteren.
De reactietermijn sluit op 11 juni 2023. Sollicitaties die we na de reactietermijn ontvangen, die niet via de link worden verstuurd of die niet compleet zijn, kunnen we helaas niet in behandeling nemen.
Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten.

Talent als basis, diversiteit als kracht

De Hogeschool van Amsterdam wil een organisatie zijn waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en thuis voelt. Als werkgever geloven we dat, hoe inclusiever we zijn, des te beter we kunnen presteren als kennisinstelling van en voor de stad. We streven er daarom naar om de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Amsterdam rijk is, weerspiegeld te zien in het personeelsbestand van onze hogeschool. Heb je tips hoe we onze communicatie op het gebied van diversiteit en inclusie kunnen verbeteren, laat het ons dan weten.

Wil je meer weten over hoe onze sollicitatieprocedure verloopt? Kijk dan op onze website Werken bij de HvA. Bij de werving en selectie ter invulling van deze vacature houden wij de HvA Sollicitatiecode aan.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.