Gemeente Altena zoekt informatieadviseur

32-36 uur | Almkerk

Ben jij een specialist op het gebied van informatievoorziening? Heb jij ervaring met procesoptimalisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw werk

In de rol van informatieadviseur ben je samen met het team van zeven adviseurs verantwoordelijk voor de strategische en tactische doorontwikkeling van de informatiehuishouding van de organisatie Altena. Je onderzoekt de samenhang tussen de organisatiedoelstellingen, de uitvoering van taken en de daarvoor benodigde informatievoorziening. Je adviseert management en directie in het vertalen van de informatievoorzieningsvraagstukken naar concrete projectvoorstellen, businesscases en projectplannen. In voorkomende gevallen vervul je hierin ook de rol van projectleider bij de implementatie van applicaties.

Jij bent de specialist op het gebied van informatievoorziening en adviseert de organisatie en directie dan ook over ontwikkelingen en de impact daarvan op de gemeentelijke dienstverlening en bedrijfsvoering. Daarbij houd je uiteraard de beveiliging van informatie in het oog, evenals de risico’s die het gebruik van applicaties en systemen met zich meebrengen. Jij gaat deze taken primair uitvoeren voor de vijf vakteams van het Sociaal Domein.

Concreet heb je in deze functie drie rollen: die van adviseur, accountmanager en projectmanager.

 • Je ontwerpt en onderhoudt met collega’s een samenhangende toekomstbestendige informatiehuishouding en architectuur op basis van landelijke en internationale standaarden. Je houdt hierbij ook rekening met de gevolgen voor het beheer van (nieuwe) toepassingen of processen;
 • Je adviseert over beleidsontwikkeling en beleidsuitvoering van de informatievoorziening en stelt deze in voorkomende gevallen zelf op;
 • Je bent primair aanspreekpunt voor jouw domein;
 • Je voert de regie op gemeentebrede onderzoeksprojecten en vraagstukken op het gebied van gemeentelijke informatievoorziening, onder andere impactanalyses en advies op informatievraagstukken.

Over jou

Competenties als verantwoordelijkheid, verbinder en teamspeler, analytisch vermogen, oordeelsvorming, bestuurlijke sensitiviteit, klantgerichtheid en kwaliteitsgerichtheid, en sterke communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk) zijn jou op het lijf geschreven.

 • Je hebt meerjarige werkervaring en minimaal een hbo-opleiding informatica, bedrijfskunde, bestuurskunde of vergelijkbaar;
 • Je bent goed op de hoogte van relevante ontwikkelingen op het gebied van informatievoorziening;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het bijdragen aan of opstellen van informatieplannen, informatiearchitecturen en de implementatie daarvan;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het bijdragen aan procesoptimalisatie;
 • Kennis van methoden en standaarden op het gebied van project- en programmamanagement (Prince2, MSP) en procesgericht werken (ITIL, ASL, BiSL) is een pre.

Over ons

Altena is een veelzijdige en jonge gemeente op de grens van Noord-Brabant, Zuid-Holland en Gelderland. Met maar liefst 226 vierkante kilometer aan groen, water en innovatieve landbouw, met ondernemerschap en de op een na grootste binnenvaarthaven van Nederland. We zijn ambitieus en ontwikkelen ons continu, daarom investeren we in nóg meer kwaliteit en versterking van onze organisatie. Er staat veel op onze agenda: een paar duizend woningen bouwen, de A27 verbreden, de binnenhaven uitbreiden en meer aandacht voor duurzaamheid en natuur. Ook jouw ontwikkeling heeft prioriteit, dus daar krijg je alle ruimte voor. Met zo’n vierhonderd bevlogen collega’s zetten we ons in voor ondernemers en inwoners.

‘Informatieadviseur bij de gemeente Altena is een veelzijdige functie op het snijvlak van tactisch en strategisch informatiemanagement. De drie genoemde rollen van adviseur, accountmanager en projectmanager zullen bijna dagelijks wisselen wat betreft jouw inzet daarop. In deze functie zullen je rollen geleidelijk opschuiven van adviseur naar businesspartner. En daarvoor zoeken we enthousiaste collega’s! Lijkt het jou leuk om als informatieadviseur, met een zekere affiniteit voor het Sociaal Domein, bij ons aan de slag te gaan? Reageer dan snel op deze vacature!
– Jan Visser, teammanager Informatie

Team informatie

Team Informatie heeft ruim dertig bevlogen collega’s en bestaat uit een cluster informatiebeheer (DIV), een cluster functioneel beheer en een cluster advies. In het team zitten onder andere recordbeheerders, functioneel beheerders, ICT-servicedeskmedewerkers, informatieadviseurs, een gegevensadviseur, ciso, change manager, BI-specialisten en ondersteuners. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de applicaties en het recordbeheer, en bedienen zij de organisatie op het gebied van ICT. Er heerst een collegiale en gemoedelijke sfeer.

Wat bieden wij jou?

We belonen je graag voor je inzet. Want jij maakt bij ons het verschil! Wij investeren in de vitaliteit van onze medewerkers met volop ruimte voor eigen initiatief, het ontwikkelen van talenten en een optimale balans in werk en privé. Ook kun je rekenen op sociale collega’s en flexibele werktijden. Verder ontvang je natuurlijk:

 • Een salaris van minimaal € 3.701 en maximaal € 5.372 (schaal 11) bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur). Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring. De vacature is voor 32 tot 36 uur in de week;
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer;
 • Een zakelijke iPhone en een laptop;
 • 161,6 vakantie-uren bij een 36-urige werkweek. Op basis van je leeftijd krijg je extra vakantie-uren vanaf 30 jaar;
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Je kunt hiermee bijvoorbeeld extra vakantie-uren opnemen. Aan jou de keuze wat je met dit budget doet;
 • Nog een aantal mooie zaken, zoals een ABP-keuzepensioen, uitstekende verlofregelingen en allerlei opleidingsmogelijkheden via onze Altena Academie;
 • Een aanstelling voor de duur van een jaar, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd bij gelijkblijvende omstandigheden.

Klinkt goed toch?

Kom jij bij ons het verschil maken? Solliciteer dan direct en stuur je cv, motivatie is niet verplicht, uiterlijk zondag 15 januari in via deze directe link. Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Jan Visser, teammanager Informatie, via 0183-516 100 of j.visser@gemeentealtena.nl.

Acquisitie door recruitmentbureaus en zzp’ers: we waarderen je enthousiasme en vinden het fijn dat je met ons wilt meezoeken naar de juiste kandidaat voor deze vacature. We vullen deze functie echter zelf in. In andere gevallen zal de vacature op Flexwestbrabant.nl (DAS) worden gepubliceerd.