Eerste Kamer zoekt adviseur DIV

Functieomschrijving

Richtlijnen vanuit de Archiefwet borgen. De verdere transitie begeleiden van analoog naar digitaal archiveren. Én collega’s ondersteunen in hun werk. Als adviseur DIV bij de Eerste Kamer der Staten-Generaal zet jij de lijnen uit voor optimaal informatiebeheer.

Voor alle ontwikkelingen over de Documentaire Informatie Voorzieningen (DIV) fungeer jij als het eerste aanspreekpunt. Je adviseert het managementteam en ondersteunt collega’s bij de juiste toepassing van digitaal archiveren. Hiervoor is de geldende wet- en regelgeving bepalend: jij zorgt dat onze organisatie daaraan voldoet. Bijvoorbeeld door documentatie met de juiste benaming en op de juiste plek te bewaren volgens wettelijke afspraken. Samengevat houd je je bezig met het:

 • beheren van het digitale archief;
 • implementeren, adviseren en monitoren van de kaders rond informatievoorziening;
 • opstellen van adviezen die je voorlegt aan het management;
 • initiëren van de verdere professionalisering van de digitale informatiehuishouding;
 • ondersteunen van collega’s in het volgen van de juiste werkwijze en richtlijnen, bijvoorbeeld door het schrijven van instructies;
 • fungeren als achtervang voor de DIV-medewerker voor het beheer van het papieren archief.

Functie-eisen

Als adviseur DIV breng je mee:

 • een hbo-werk- en -denkniveau;
 • minimaal drie jaar ervaring als DIV-adviseur of DIV-medewerker. Je hebt in ieder geval gedegen kennis van de Archiefwet en de Wet open overheid (Woo);
 • kennis van documentmanagement- en recordmanagementsystemen, waaronder SharePoint.

Als DIV-adviseur ben je nauwkeurig, kun je je werk goed organiseren en heb je altijd oog voor de interne klant. Je voelt je thuis in een politiekgevoelige omgeving waarin jouw inzicht voor verhoudingen binnen een organisatie een meerwaarde is. Je hebt een open houding, gaat flexibel om met weerstand en bent benaderbaar voor collega’s om informatie te delen. Bovendien ben je gestructureerd in je werk, zodat je het geheel blijft overzien.

Competenties

 • klantgerichtheid
 • analyseren
 • omgevingsbewustzijn
 • plannen en organiseren
 • voortgangscontrole
 • accuraat werken
 • schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 10
Maandsalaris: min € 2.957 – max. € 4.707 (bruto)
Dienstverband: arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: –
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom, of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Je hebt de mogelijkheid om thuis te werken. Daarover maak je afspraken met je leidinggevende. Ook kun je rekenen op goede thuiswerkvoorzieningen.
In de selectieprocedure maken we meestal gebruik van een assessment en referenties. Dit geeft zowel voor ons als voor jou waardevolle inzichten.
Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Robin de Raad (06-11 74 33 06). Vragen over de procedure kun je stellen aan Roel Joosten (06-11 75 03 72).

Solliciteren? Je kunt reageren tot en met 23 november via de sollicitatiepagina.

Solliciteren?

Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.