Universiteitsbibliotheek Utrecht zoekt medewerker (0,8-1 fte)

Ben jij op zoek naar een afwisselende baan in de steeds veranderende bibliotheekwereld? Houd je van het traditionele bibliotheekwerk én van gebruik van nieuwe technieken om dat werk uit te voeren? Ben je administratief sterk en dienstverlenend? Dan maken we graag kennis met jou. Wij zoeken nieuwe collega’s voor de afdeling Metadata & Acquisitie (M&A).

Afdeling Metadata & Acquisitie 

De Universiteit Utrecht streeft naar het beste onderwijs en onderzoek. Daarvoor hebben onze gebruikers – studenten en medewerkers – toegang nodig tot wetenschappelijke literatuur zoals tijdschriftartikelen en (e)boeken. Dat organiseren we bij de universiteitsbibliotheek, in de afdeling Metadata & Acquisitie. Hier bestellen en verwerken we tijdschriften en boeken en zorgen we dat onze digitale collectie goed toegankelijk is en blijft.

Dat doen we in twee professionele teams, Acquisitie en E-collection, beide bestaande uit zo’n acht medewerkers. De teams hebben veel kennis en expertise in huis van bestelprocessen, informatiebeheer en digitale toegang. En de teams zorgen voor goede contacten met elkaar en de collega’s binnen de bibliotheek. Want een fijne, veilige werksfeer vinden we belangrijk. Er is ruimte om je werkweek flexibel in te delen en er zijn mogelijkheden om gedeeltelijk thuis te werken.

Functie

We zoeken nieuwe collega’s die onze afdeling komen versterken. Als medewerker van de afdeling zorg je met je collega’s voor het bestellen, ontvangen en verwerken van bibliotheekmateriaal, zowel gedrukt als elektronisch. Dat doe je onder andere door het aanvullen en verbeteren van titelinformatie (catalogiseren) en beheer en administratie van onze digitale collectie. Je werkt met verschillende online IT- en bibliotheeksystemen. Als er problemen zijn met toegang tot onze digitale collecties, dan los je die op. Dit alles doe je voor studenten, docenten, onderzoekers en bezoekers van de bibliotheek. De precieze invulling van je takenpakket stemmen we in goed overleg af.

Profiel

  • Je bent sterk in de operationele uitvoering, maar je denkt ook graag mee in het werkproces over afdelingen heen;
  • Je werkt graag en vlot met digitale systemen en vindt het leuk om uit te zoeken hoe technologie en slimme processen kunnen bijdragen aan oplossingen op de werkvloer;
  • Je ben van nature nauwkeurig en houdt van ordenen, overzicht creëren, plannen en administratieve werkzaamheden;
  • Ervaring met Lean is een pre. Heb je dat nog niet, dan bieden wij een training aan.
  • Heb je kennis van catalogiseren en het gebruik van MARC21 en RDA? Dat is een pre. Heb je deze kennis nog niet, dan zul je hier een trainingsprogramma voor gaan volgen.

Deze functie vraagt om goede communicatieve vaardigheden en persoonlijke eigenschappen, zoals klantgerichtheid, zorgvuldigheid, resultaatgerichtheid en flexibiliteit. Je werkt graag samen, want alleen samen kunnen we goede dienstverlening leveren.
Mocht je niet aan alle elementen van het geschetste profiel voldoen, laat je dan niet weerhouden om toch te solliciteren. We investeren graag in jouw ontwikkeling.

Aanbod

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,8-1,0 fte) voor de duur van een jaar met – bij goed functioneren – uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt, afhankelijk van eerdere ervaring, minimaal € 2.471 en maximaal € 3.336 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 7 van de cao Nederlandse Universiteiten). Je krijgt een laptop en smartphone vanuit de UBU. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Over de organisatie

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema’s. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De Universiteitsbibliotheek Utrecht (UBU) is een betrouwbare partner voor onderzoekers, docenten en studenten op het terrein van wetenschappelijke informatievoorziening. Wij zetten onze deskundigheid in om de wetenschappelijke communicatiecyclus voortdurend te verbeteren. Wij inspireren tot ontmoeting en kennisuitwisseling. Onze dienstverlening organiseren wij in nauwe samenwerking met andere partijen binnen en buiten de Universiteit Utrecht, waarbij wij de grenzen tussen disciplines overstijgen. De UBU is gevestigd op het Utrecht Science Park en in de historische binnenstad van Utrecht.

Aanvullende informatie

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Kees Zandbergen (afdelingshoofd Metadata & Acquisitie) via c.e.zandbergen@uu.nl of op 06-13 46 76 66.
De eerste ronde gesprekken vindt plaats op maandagmiddag 16 januari en dinsdagmiddag 17 januari, bij voorkeur op locatie. Een online kennismaking behoort ook tot de mogelijkheden.

Solliciteren

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven.
Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via deze sollicitatieknop. We zien je reactie graag uiterlijk 8 januari 2023 tegemoet.