Gamedienst OnLive beschikbaar in Benelux

OnLive, een streamingdienst voor games, is sinds gisteren ook beschikbaar voor gamers uit de Benelux. De dienst, die in 2010 werd gelanceerd in de Verenigde Staten en wereldwijd inmiddels 1,5 miljoen abonnees heeft, biedt toegang tot ongeveer 250 titels voor minder dan tien euro per maand.

OnLive wordt door veel mensen vergeleken met Netflix, dat ‘streaming video on demand’ aanbiedt. Net als Netflix bevat de catalogus van OnLive vooral oudere titels, die hun geld al hebben opgebracht, zoals Deus Ex, Bioshock en Civilization. OnLive biedt twee abonnementen aan. Het streamingabonnement PlayPack kost 7,95 euro per maand, maar er kan ook gekozen worden voor de CloudLiftvariant van 5,95 euro, waarmee je videogames die je al in bezit hebt online kunt spelen. De abonnementen kunnen ook gecombineerd worden afgenomen voor 9,95 euro per maand. OnLive biedt ook de mogelijkheid om de dienst eerst zeven dagen uit te proberen.

OnLive is onlangs ook gelanceerd in Ierland en geheel Scandinavië. In het Verenigd Koninkrijk kwam de dienst in 2011 beschikbaar. Andere Europese landen volgen later.