Het Flevolands Archief lanceert nieuwe website en huisstijl

Het Flevolands Archief (HFA) heeft een nieuwe website en een nieuwe huisstijl gelanceerd. De website is gebouwd door De Ree archiefsystemen uit Groningen.

De nieuwe website is geoptimaliseerd voor mobiele apparatuur en kan nu ook makkelijker doorzocht worden. Zoekresultaten worden met behulp van icoontjes gepresenteerd. Bezoekers van de site kunnen nu eenvoudig doorklikken naar archieftoegangen, de Beeldbank, kranten of de bibliotheekcollectie. Foto’s in de beeldbank lijken wel in lage resolutie te worden gepresenteerd.

Samen met de nieuwe website neemt het archief ook een nieuwe huisstijl in gebruik. Die is ontworpen door Studio Teekens te Amsterdam.

Het Flevolands Archief is een archief dat zowel voor het grote publiek als voor de deelnemers van de Gemeenschappelijke Regeling (het Rijk, de Provincie Flevoland, de gemeenten Dronten, Lelystad, Urk en Zeewolde en Waterschap Zuiderzeeland) een betrouwbare en laagdrempelige partner is in het beheer en beschikbaar stellen van archiefbescheiden in de provincie Flevoland. HFA Beheert ruim 2,5 kilometer archieven en daarnaast circa 100.000 foto’s, zo’n 100.000 kaarten en tekeningen, circa 1000 audio en filmbestanden en ongeveer 4000 boeken, kranten en tijdschriften over de geschiedenis van de provincie Flevoland.