Facebook stelt nieuwe privacyvoorwaarden uit

De nieuwe gebruiksvoorwaarden van Facebook zijn een maand uitgesteld. Ze zouden aanvankelijk op 1 januari van kracht worden, maar dat is gewijzigd in 30 januari. Dat schrijft de NOS. De wijziging werd ontdekt via de bewerkingsgeschiedenis van een bericht op de pagina Facebook Site Governance.

Of de wijziging iets heeft te maken met het eerder deze maand aangekondigde onderzoek naar het nieuwe privacybeleid door het College bescherming persoonsgegevens (CBP) is nog niet bekend. Een woordvoerder van Facebook Nederland liet de NOS weten dat de datum is aangepast om gebruikers meer tijd te geven om na te denken of ze akkoord gaan met de nieuwe voorwaarden. “Alle gebruikers hebben een e-mail gekregen, maar dat gebeurt in fasen. Eén groep gebruikers heeft daardoor niet 30 dagen de tijd gehad om het nieuwe reglement tot zich te nemen.” Het CBP wil de eerste conclusies van het onderzoek voor het eind van januari met Facebook delen.

De gebruiksvoorwaarden van Facebook zijn overigens slechts beperkt gewijzigd. Op een speciale paginalegt het socuale netwerk uit wat er precies is veranderd.