Expertisedag Webarchivering voor nieuwsmedia op 15 februari

Op donderdag 15 februari organiseren JournalismLab, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en Netwerk Digitaal Erfgoed de Expertisemiddag Webarchivering in Hilversum. Een middag vol tips en voorbeelden van webarchivering door nieuwsmedia, voor nieuwsmedia.

Onderzoekers van het HU-lectoraat Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek (JournalismLab) ontdekten dat er in 25 jaar internet in Nederland al veel online journalistieke content is verdwenen of kapot is gegaan. De meeste mediaorganisaties hebben geen beleid voor het bewaren van internetcontent. Hoe zorg je ervoor dat jouw archief toekomstbestendig is? Welke software is er? En welke rol spelen archiveringsinstanties als de Koninklijke Bibliotheek en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid?

Op het (voorlopige) programma staan onder andere een keynote van mediahistoricus Huub Wijfjes en praktijkvoorbeelden om een nieuwsmedia-archief toekomstbestendig te maken.

De gratis bijeenkomst vindt plaats van 13:30 – 17:30 uur bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Meer informatie en aanmelden: www.journalismlab.nl.

(Foto: Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid)