Erasmus Universiteit op zoek naar adviseur Documentair Informatie Management

Rotterdam, 0.8-1.0 fte

Introductie

Het expertiseteam Documentair Informatie Management (DIM) ontwikkelt beleid, kaders en richtlijnen voor het adequaat beheren van informatie en adviseert faculteiten en ondersteunende diensten bij de inrichting en uitvoering van processen en systemen voor ondersteuning van het informatiebeheer. De Erfgoedmonitor 2021-2022 van de Erfgoedinspectie heeft geleid tot het opstellen van een omvangrijk actieplan. De komende jaren wordt het plan uitgevoerd dat ertoe moet leiden dat de Erasmus Universiteit, meer dan nu het geval is, blijvend in control komt op de kwaliteit van de informatiehuishouding en archivering.

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) beoogt de komende jaren Archiving by Design te implementeren om daarmee duurzame toegankelijkheid van digitale informatieobjecten te vergroten. Het zwaartepunt ligt op het veiligstellen van informatieobjecten met een langdurige of permanente waarde voor de EUR.

Functie-omschrijving

Als adviseur DIM adviseer, ondersteun en begeleid je de organisatie ten aanzien van de documentaire informatiehuishouding binnen de kaders van wet- en regelgeving en kwaliteitsrichtlijnen om bij te dragen aan een optimale digitale duurzame informatiehuishouding binnen de EUR. Daarbij pas je innovatieve technieken en inzichten toe, zoals het principe van Archiving by Design. Dat doe je in samenwerking met je collega’s en andere i-disciplines. Je staat open voor andere ideeën en bekijkt een vraagstuk vanuit verschillende invalshoeken.

Meer precies zien jouw taken er als volgt uit:

 • Je levert een bijdrage aan het ontwikkelen, evalueren, implementeren en bijstellen van het documentaire-informatiehuishoudingbeleid.
 • Je stelt mede de universiteitbrede kaders en richtlijnen voor documentbeheer en digitale archivering op. Indien nodig stel je werkinstructies op.
 • Je adviseert en geeft uitleg over het belang van informatiemanagement en archivering in relatie tot digitaal werken en over de toepassing van kaders en richtlijnen.
 • Je adviseert over het toepassen van de opgestelde eisen voor digitale archivering in bestaande en nieuwe applicaties.
 • Je werkt mee aan het monitoren van de kwaliteit van de documentaire informatiehuishouding binnen de diensten en faculteiten van de EUR, en aan eventuele interne of externe audits waarvan duurzame toegankelijkheid van informatie een onderdeel is.
 • Je ondersteunt en begeleidt vakinhoudelijke collega’s.

Functie-eisen

Je kunt aantonen dat je beschikt over hbo-/wo-werk- en -denkniveau in de richting van Digitaal Informatiebeheer, Informatie en/of Datamanagement, IDM. Je communiceert makkelijk, zowel in woord als schriftelijk in het Nederlands en het Engels. Het is voor deze rol belangrijk dat je beschikt over kennis van wet- en regelgeving en daarvan afgeleide normen op het gebied van informatiemanagement- en huishouding. Het is een pre als je kennis of ervaring hebt opgedaan met de expertisegebieden waar je nauw mee samenwerkt, zoals privacy, security en architectuur.

Voor deze functie vinden we de volgende competenties belangrijk:

 • Analytisch vermogen.
 • Presenteren.
 • Klantbetrokkenheid.
 • Resultaatgerichtheid.
 • Samenwerken.

Voldoe je niet aan alle functie-eisen, maar ben je leergierig en wil jij je verder ontwikkelen in deze mooie functie? Ook dan vragen we je om te solliciteren! Belangrijk is dat je kunt laten zien dat je je continu hebt doorontwikkeld en op welke wijze.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (cao-NU).

De startdatum van deze functie is bij voorkeur 1 september 2023, en de functie heeft als standplaats Campus Woudestein – Rotterdam bij de dienst Erasmus Digitalisation & Information Services (EDIS). De functie heeft een omvang van 0,8-1,0 fte. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.960 en € 4.670 bruto per maand (schaal 10) of tussen € 3.974 en € 5.439 (schaal 11), conform de cao-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kun je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals de Universiteitsbibliotheek, en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit- of uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek; onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo ‘The Erasmian Way – Making Minds Matter’. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten: www.eur.nl.

Faculteit/ Instituut/ Dienst

De dienst Erasmus Digitalisation & Information Services (EDIS) is dé ondernemende partner in de digitaliseringsambities van faculteiten, bestuur, directies en management van de Erasmus Universiteit. EDIS vertaalt ambities op het gebied van IT en informatievoorziening naar concrete en waardevolle veranderingen. Zo kunnen studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers veilig en betrouwbaar samenwerken en ontwikkelen.

EDIS ondersteunt de huidige behoefte en toekomstige ontwikkelingen binnen de domeinen Onderwijs, Onderzoek en Bedrijfsvoering en doet dat samen met de faculteiten en diensten. Denk bijvoorbeeld aan de IT-werkplekomgeving waarmee je op de EUR onafhankelijk van plaats, tijd of device kunt samenwerken en communiceren. Vanuit vakinhoudelijke kennis en kunde stellen we beleid, kaders en richtlijnen op. We begeleiden projecten door het ontwikkelen, realiseren, aanbieden en duurzaam ontsluiten van vernieuwende en betrouwbare informatie met adequate technologie.

CIO Office

Het CIO Office is dé partner op het gebied van informatievoorziening, die in dialoog met faculteiten en diensten de digitale transformatie van de Erasmus Universiteit richting geeft. We helpen de EUR en haar partners om digitaliseringsvraagstukken om te zetten naar waardevolle, duurzame en innovatieve oplossingen. ​Het CIO Office bestaat uit Informatie Management & Beleid, Portfolio Management, Enterprise Architectuur, Security, Privacy en Document Information Management. Het CIO Office is onderdeel van EDIS.

Additionele informatie

Meer informatie over de functie kun je verkrijgen bij Chantal Langenhuizen via chantal.langenhuizen@eur.nl of via 06-40 21 81 63. Voor meer informatie over de EUR verwijzen we je graag naar onze website: www.eur.nl.

Solliciteren

Je kunt tot en met 14 juli 2023 solliciteren voor deze functie. Voeg je motivatiebrief en cv toe bij je sollicitatie. Solliciteren kan via het sollicitatieformulier op onze website.

We zien je sollicitatie graag tegemoet.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.