EIT Digital zet deephack uit voor corona-oplossingen

EIT Digital nodigt hackers vanuit heel de wereld uit voor de online Data against Covid-19 Deephack van 1 tot 3 mei 2020. Er zal worden gezocht naar datagedreven digitale oplossingen voor het managen van de levenscycli van epidemieën en pandemieën.

De Data against Covid-19 Deephack staat open voor maximaal 15 teams van studenten, ondernemers, start-ups, scale-ups, kmo’s en bedrijven. Winnende teams ontvangen in totaal 15.000 euro. Ze kunnen ook in aanmerking komen voor een vervolgactiviteit waar ze met financiële steun van EIT Digital binnen zes maanden hun oplossing kunnen doorontwikkelen en inzetten. Teams kunnen zich tot 27 april, 12.00 uur, aanmelden.

EIT Digital verwelkomt met name oplossingen in de domeinen: waarschuwings- of bewakingssystemen met mobiele data; verstrekken van informatie en delen van gegevens die relevant zijn voor Covid-19; systematische data-analyse in verschillende regio’s, populaties en leeftijdsgroepen (waardoor meer gerichte reacties mogelijk zijn); integratie van epidemische en economische data om een nauwkeuriger analyse van de maatschappelijke impact te stimuleren.