ECP Jaarfestival op 16 november haakt in op 25 jaar digitalisering

Op 16 november (11:30-19:30 uur) vindt het ECP Jaarfestival 2023 plaats in de Fokker Terminal in Den Haag. Het centrale thema is ‘Een reis door 25 jaar digitalisering’, refererend aan het 25-jarig bestaan van ‘het platform voor de informatiesamenleving’.

De afgelopen kwarteeuw hebben er ‘ontzettend veel digitale ontwikkelingen plaatsgevonden, een ware digitale revolutie’, stelt ECP. Tijdens de plenaire opening van het ECP Jaarfestival wordt niet alleen teruggekeken naar die ontwikkelingen, maar ook naar de rol van ECP in de digitale samenleving. De dagvoorzitters, trendwatchers Richard en Lieke Lamb, nemen de bezoekers mee langs alle highlights op het gebied van digitalisering de afgelopen 25 jaar en blikken vooruit naar de toekomst. Dit alles wordt gepresenteerd aan de hand van een tijdlijn in vier verschillende stromingen. Tineke Netelenbos en Arie van Bellen doen een stukje ECP-historie uit de doeken, waarna een gesprek hierover plaatsvindt tussen oud-ECP-voorzitters Frank Heemskerk en Roger van Boxtel en Jong ECP’ers. Verder geeft Eppo van Nispen tot Sevenaer een keynote.

Daarnaast zal de Nationale Coalitie Duurzame Digitalisering (NCDD) tijdens de plenaire opening de paper ‘Op weg naar een emissieloze online thuiswerkplek’ overhandigen en haar visie delen hoe noodzakelijke stappen te zetten naar 2030. Hierna volgt een programma met diverse netwerkmomenten, sessies, learning tables en demo’s.

Het evenement is gratis en alleen live bij te wonen. Het volledige programma vind je hier.

Foto boven: ECP Jaarfestival 2022, fotocredit: Paul Ridderhof