EBSCO Health neemt HealthDecision over

EBSCO Health, leverancier van evidence-based informatietools, heeftHealthDecision overgenomen. Dit softwareplatform ondersteunt medisch professionals en patiënten bij het nemen van klinische beslissingen en stelt hen in staat de voor hen beschikbare medische opties door te nemen. De bron combineert de zorgvoorkeuren van de patiënt met de expertise van de arts, en voegt patiëntspecifieke medische data samen met de meest recente richtlijnen om tot gepersonaliseerde risicoanalyses te komen.

HealthDecision’s visuele weergave van medische uitkomsten is informatief en gemakkelijk te gebruiken, en stimuleert samenwerking tussen arts en patiënt om gezamenlijk tot een persoonlijk behandelplan te komen. De tools zijn ontwikkeld door medisch professionals met onderwerpspecifieke expertise. Dankzij de integratie van medische literatuur zijn de meest recente richtlijnen, risicoscores en analyses beschikbaar tijdens het besluitvormingsproces.

De oplossingen kunnen in verschillende typen elektronische patiëntendossiers (EPD’s) geïntegreerd worden en vormen een natuurlijk onderdeel van de workflows van artsen. HealthDecision bestaat al meer dan negen jaar en wordt jaarlijks ingezet om meer dan 26.000 patiënten te helpen.

Betsy Jones, Senior Vice President of Product Management bij EBSCO Health, is blij HealthDecision en de medewerkers te mogen verwelkomen in het EBSCO-team. In een persbericht zegt Jones: “Samen met HealthDecision kunnen we nog beter werken richting onze doelstelling: het bieden van een evidence-based fundament, gekoppeld aan een optimale gebruiksbeleving, EPD-interoperabiliteit en een gepersonaliseerde maatwerkoplossing voor zorgaanbieders en hun patiënten. HealthDecision is een belangrijke tool die ondersteunt bij medische beslissingen en die zeer goed aansluit op, en integreert met, ons huidige klinische productaanbod.”

Jon Keevil, MD, oprichter en CEO van HealthDecision, kijkt ernaar uit samen met EBSCO Health te werken aan de verdere ontwikkeling van point-of-care-oplossingen: “HealthDecision is ontstaan uit een wens tools te ontwikkelen die complexe medische informatie omzetten naar praktijkgerichte, bruikbare en patiënt-specifieke formats. Ik ben erg verheugd dat we nu uit EBSCO Health’s bronnen en diepgaande expertise op het gebied van klinische ondersteuning en evidence-based geneeskunde kunnen putten om patiënten en artsen nog beter te kunnen helpen.”