DEN organiseert Digitale Transformatie Conferentie ‘voor duurzame digitale cultuursector’

Van 31 mei tot en met 4 juni 2021 vindt de Digitale Transformatie Conferentie: naar een hybride culturele praktijk plaats. Een interactief, online event georganiseerd door DEN, dagelijks van 12 tot 17 uur. Het programma is opgebouwd rondom vijf thema’s die belangrijke aspecten van digitale transformatie in de cultuursector omvatten.

Op de Digitale Transformatie Conferentie geven cultuurprofessionals samen invulling aan een nieuwe toekomst voor cultuur: een tijdperk waarin digitaal en analoog, online en offline, elkaar versterken en aanvullen. DEN heeft de ambitie om tijdens de conferentie de digitale agenda voor de culturele sector te duiden en aan te scherpen. Daarbij is de input vanuit de sector zelf natuurlijk onmisbaar. Digitale transformatie vraagt om een fundamenteel andere denktrant en werkwijze. DEN wil de deelnemers daarom voorzien van concrete tips en voorbeelden om de digitale strategie in hun organisatie een stap verder te brengen.

Het programma bestaat uit vijf themadagen met keynotes, workshops, panelgesprekken en interactieve presentaties door binnen- en buitenlandse sprekers, rondom belangrijke aspecten van digitale transformatie in de cultuursector:

  • 31 mei: Strategize – Ontwikkel je digitale strategie.
  • 1 juni: Experience – Speel in op nieuw online publiek.
  • 2 juni: Organize – Betrek digitaal werken in je organisatie.
  • 3 juni: Create – Maak nieuw werk met digitale technieken.
  • 4 juni: Value – Voeg waarde toe met digitalisering.

De openingskeynote wordt verzorgd door Kristel Baele, voorzitter van de Raad voor Cultuur. Zij zal dieper ingaan op digitale strategie: wat is ervoor nodig om samen digitale transformatie duurzaam op de agenda van culturele organisaties te zetten? 

Voor meer informatie over de conferentie en aanmelden: klik hier.

Deelnemen enquête

Digitalisering is mede door de coronacrisis verschoven van een incidentele aanpak naar een structurele werkwijze, die alle onderdelen van de organisatie raakt. Om inzicht te krijgen in de status van digitale transformatie over de volledige breedte van de cultuursector heeft DEN een korte enquête opgesteld. Deelnemen kan hier.