Aanmelden voor Beste Bibliotheek kan nog tot en met 7 juni

Wie een openbare bibliotheek of een bibliotheekspecialist wil voordragen voor respectievelijk de Beste Bibliotheek van Nederland 2021 en de Beste Bibliotheekspecialist 2021 kan dit nog doen tot en met 7 juni. Uitreiking zal plaatsvinden op 2 november dit jaar.

De Beste Bibliotheek van Nederland is een onderscheiding voor de bibliotheek die binnen de eigen mogelijkheden het best presteert en zich voortvarend manifesteert in de eigen lokale setting. Bijvoorbeeld als platform voor ontmoeting en debat. Daarom wordt ook kleine(re) bibliotheken nadrukkelijk verzocht zich kandidaat te stellen. Het is niet alleen de vakjury die de winnaar bepaalt, ook de stem van het publiek telt mee. In oktober kan iedereen op www.bibliotheekblad.nl zijn/haar stem uitbrengen (de exacte periode wordt nog bekendgemaakt).

Beste Bibliotheekspecialist 2021

De Beste Bibliotheekspecialist 2021 – voorheen Beste Bibliothecaris van Nederland – is een brede prijs voor een bibliotheekmedewerker die zich onderscheidt van vakgenoten. Iedere bibliotheekmedewerker komt hiervoor in aanmerking, met uitzondering van jeugdspecialisten omdat hiervoor al de NBD Biblion Jeugdspecialist-award in het leven is geroepen.

Meer informatie over aanmelden en de prijzen: zie hier.

De verkiezing is een initiatief van Bibliotheekblad en Stichting NBD Biblion.