UBL zoekt medewerker Documentverwerking en Metadata

De werkzaamheden

Wil je een bijdrage leveren aan het beschikbaar stellen van tijdschriften (papier en elektronisch) aan studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden en andere gebruikers van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL)? Houd je van puzzelen en ben je administratief sterk, analytisch en oplossingsgericht? Wij hebben een interessante vacature! Binnen de afdeling Metadatadiensten en Acquisitie (MDA) werk je in een klein team. Onze nieuwe collega:

 • Verzorgt het bestelproces, van aanschaf tot afhandeling van facturen, van elektronische en papieren tijdschriften;
 • Verwerkt binnengekomen meldingen over verstoringen van toegang;
 • Onderhoudt contacten met leveranciers en collega’s van andere afdelingen (vakreferenten, (medisch) informatiespecialisten, functioneel beheerders);
 • Metadateert elektronische en papieren tijdschriften in Alma;
 • Verwerkt binnengekomen tijdschriftafleveringen in de tijdschriftenadministratie;
 • Neemt als secretaris deel aan het procesteam Tijdschriften en doet voorstellen voor procesverbetering;
 • Levert managementinformatie zoals overzichten en rapportages.

Jouw profiel

 • Mbo-werk- en denkniveau;
 • Een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en Engels;
 • Kennis van en ervaring met de bibliotheeksystemen Alma en WorldCat en het toekennen van metadata (MARC21) strekt tot aanbeveling;
 • Goede computervaardigheden;
 • Resultaatgerichtheid, accuratesse, flexibiliteit en initiatief;
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden.

Beschrijving organisatie

De UBL biedt medewerkers veel kansen om zich te ontwikkelen. We werken continu aan een inspirerende, inclusieve en diverse werkomgeving waarin iedereen zich welkom, veilig en gewaardeerd voelt. Je komt te werken binnen een toonaangevende wetenschappelijke bibliotheek met collecties van wereldformaat. Centraal staat het bieden van betrouwbare, duurzame en innovatieve diensten. We doen dit samen met andere partijen in binnen- en buitenland. Onze werkterreinen zijn breed en divers, zo ook onze klantgroepen, in het bijzonder studenten, docenten en onderzoekers. Voor hen verzorgen we de wetenschappelijke informatievoorziening als partner in kennis.
UBL staat wereldwijd bekend om haar brede wetenschappelijke collecties en bijzondere collecties, die naast hun rol voor onderwijs en onderzoek ook een belangrijke maatschappelijke en culturele functie hebben. Op onze bibliotheeklocaties bieden wij iedereen een prettige studie- en onderzoeksomgeving. Online staan wij in contact met gebruikers van over de hele wereld. Onze medewerkers dragen hier samen, ieder vanuit hun eigen achtergrond, ervaring en talent, aan bij. Kijk voor meer informatie op onze website bibliotheek.universiteitleiden.nl.

Wij bieden

Een aanstelling conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar, met bij goed functioneren een contract voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal € 3.636 bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 7).
Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%) en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Als het werk het toelaat, kun je voor een deel thuiswerken, de Universiteit heeft daarvoor goede voorzieningen. Kijk voor meer informatie op universiteitleiden.nl/werken-bij.

Diversiteit en inclusie

Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit zijn inclusief.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Jacob Heeren, hoofd Metadatadiensten en Acquisitie, j.j.heeren@library.leidenuniv.nl , tel. 071-527 15 61.

Solliciteren

Direct solliciteren kan hier. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief en cv kunnen tot en met 12 december worden gericht aan Jacob Heeren.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.