De Haagse Hogeschool zoekt senior documentair informatiespecialist

Is klantgericht werken voor jou vanzelfsprekend en zorg jij dat de bibliotheek gevonden wordt door studenten en medewerkers? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet!

Wat ga je doen?

Als senior documentair informatiespecialist onderhoud je de collectie boeken, tijdschriften en elektronische informatiebronnen op het gebied van Economie. In jouw nieuwe baan heb je een coördinerende rol voor het interne beheer en de verdere ontwikkeling van de HBO Kennisbank en Publinova. Je onderhoudt externe contacten met betrekking tot landelijke diensten en andere hogescholen, en participeert in de SURFsharekit- en SURF HBO Kennisbank-gebruikersgroepen.

Ook lever je een ondersteunende bijdrage aan onderwijsontwikkeling door middel van het uitvoeren van literatuuronderzoek, het adviseren bij het inzetten van informatiebronnen en het voorbereiden van opdrachten waarbij de bibliotheek betrokken is. Daarbij onderhoud je een actieve werkrelatie met een aantal opleidingen en Kenniscentra. Verder zet je jouw expertise in bij de verdere vormgeving van de ondersteuning aan de Kenniscentra en de onderzoeksambities van De Haagse Hogeschool. Tijdens diensten aan de helpdesk ondersteun je de gebruikers en help je ook bij het ontwikkelen en verzorgen van trainingen om hen wegwijs te maken in de digitale bronnen en tools.

Jouw profiel

We zijn op zoek naar een senior documentair informatiespecialist die oog heeft voor in- en externe ontwikkelingen en die verantwoordelijkheid neemt om dit te vertalen naar interne toepassingen. Je bent ook een sparringpartner voor onderzoekers. Wij willen natuurlijk graag dat jij succesvol wordt in deze functie. Daarom vinden wij in jouw cv sowieso terug:

 • Een afgeronde hbo-opleiding;
 • Relevante bibliotheekervaring;
 • Ervaring met onderwijs en praktijkgericht onderzoek;
 • Affiniteit met het domein Economie;
 • Ervaring met het werken met in het vakgebied gangbare tools en systemen;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Als wij met jou in gesprek gaan, dan weet jij ons te overtuigen met voorbeelden uit jouw werkervaring waaruit duidelijk wordt dat jij:

 • Actief een netwerkrelatie kunt opbouwen en onderhouden;
 • Beschikt over goede communicatieve en adviesvaardigheden;
 • Resultaatgericht werkt en in staat bent zelfstandig en planmatig te werken;
 • In staat bent op verzoek van docenten of onderzoekers trainingen te ontwikkelen en te verzorgen.

Wat wij bieden

 • Een arbeidsovereenkomst van een jaar (D4) met mogelijkheid van verlenging, met een omvang van 0,8-1,0 fte, 32-40 uur per week;
 • Een salaris van minimaal € 3.018,49 en maximaal 4.158,87 bruto per maand (schaal 9) bij een volledige werkweek;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • Een zeer ruime verlofregeling van ongeveer 53 dagen bij een fulltime aanstelling, inclusief de verplichte vrije dagen en de nationale feestdagen;
 • Lees meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

De hogeschoolbibliotheek

De hogeschoolbibliotheek (HB) is een intensief gebruikte leer- en werkomgeving met collecties boeken en tijdschriften en een rijk aanbod aan digitale informatiebronnen en tools die binnen en buiten de hogeschool te raadplegen zijn. De bibliotheek is actief in het verzorgen van trainingen informatievaardigheden, en onderzoekers worden zo goed mogelijk in de verschillende fasen van de onderzoekscyclus ondersteund. Het team bestaat overwegend uit (senior) documentair informatiespecialisten (DI’ers) die zich naast een eigen domeinspecialisme voor collectievorming met individueel toegekende kernactiviteiten bezighouden (bijvoorbeeld coördinatie collectie e-books, applicatie bibliotheekbeheersysteem, inrichten en onderhouden digitale bibliotheek, interbibliothecair leenverkeer, verantwoording bibliotheek nevenvestiging, enzovoorts).

De Haagse Hogeschool als inclusieve campus

De Haagse Hogeschool wil een inclusieve campus zijn. Daarom staan gelijke kansen bij ons centraal en streven we naast een diverse studentenpopulatie naar een grote diversiteit aan medewerkers. Als hogeschool staan we immers midden in de samenleving en dienen we daar een afspiegeling van te vormen. Daarom hechten wij veel waarde aan het optimaal benutten van verschillende perspectieven en achtergronden van onze medewerkers. Zo vinden we nog meer aansluiting bij onze studenten en de veranderende wereld om ons heen.

Wil je meer informatie?

Inhoudelijk? Tecla ten Berge, unitmanager Bibliotheek, via e-mail: a.t.tenberge@hhs.nl
Algemene informatie? Rash Mokiem, adviseur Resourcing, via e-mail: vacatures@hhs.nl.

Solliciteren?

Reageren kan tot en met 11 april via de sollicitatiebutton (op bovenstaande e-mailadressen worden geen sollicitaties in behandeling genomen).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.