Applicatiemanager gezocht bij gemeente Emmen

Als applicatiemanager heb je een centrale rol in het beheren van ons applicatielandschap. Je bent technisch en organisatorisch een kei. Je kunt veranderingen aan informatiesystemen gecontroleerd doorvoeren en de daarbij behorende werkzaamheden coördineren. Je geeft ondersteuning bij implementaties van, of implementeert zelf informatiesystemen. Daarnaast werk je intensief samen in een groep van applicatiemanagers en andere professionals om het applicatielandschap van de gemeente Emmen en haar samenwerkingspartners optimaal te laten functioneren.


De gemeente Emmen is voor het team Automatisering op zoek naar een:

(junior) applicatiemanager
hbo | schaal 10 | tijdelijk met uitzicht op vast | € 0-4671 | 36 uur


Jouw rol

De komst van ‘cloud’, ketensamenwerkingen en toekomstige ontwikkelingen vragen een flexibele rol van de applicatiemanager. We zien een beweging naar beheer van ketens van informatiesystemen. Dit heeft als gevolg dat het niet alleen meer gaat over ‘die ene applicatie’, maar (juist) ook over de gegevensstromen en koppelingen in een portfolio van applicaties. Het gaat daarom ook vaak over integratie van systemen.

De applicatiemanager richt ICT-systemen, applicaties en koppelingen in, beheert deze en voert regie. Daarnaast monitort en adviseert de applicatiemanager op het gebied van deze ketens en gegevensstromen.

We verwachten de komende jaren een toename in onze integratievraagstukken. Het ontwikkelen en het beheren van koppelingen worden hierdoor steeds belangrijker. Van jou verwachten we dat je hier voldoende ervaring in hebt, waarbij jij de kansen van systeemintegratie ziet en dit helpt te realiseren.

Wat verwachten wij van jou?

  • Ervaring in het bouwen en het beheren van koppelingen tussen systemen;
  • ITIL versie 4- en ASL-gecertificeerd en kennis van BiSL (of bereid zich te certificeren); 
  • Actuele kennis van SQL, SOAP, REST, XML, API’s;
  • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur richting Informatica (of  vergelijkbaar); 
  • Een vernieuwer en teamspeler met een professionele instelling, waarbij relaties en netwerken van groot belang zijn;
  • Relevante en actuele werkervaring op het gebied van ontwikkeling en beheer van (onder andere grafische) informatiesystemen;
  • Relevante en actuele kennis van én ervaring met agile/scrum-methode;
  • Ervaring met databases (MSSQL Server, Oracle).

Wat bieden wij?

Een afwisselende functie in een collegiaal team waar je de ruimte krijgt om te werken aan het verbeteren van de IT-functie. Daarnaast helpen we je met het ontwikkelen van kennis en vaardigheden. Het salaris bedraagt maximaal € 4.671 bruto per maand (salarisschaal 10) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% (dat je op diverse manieren kunt besteden), goede werk-privébalans, trainingen, ontwikkelmogelijkheden en een prima werksfeer.

Wie zijn wij? 

Het team Automatisering werkt samen met het team Informatisering aan de realisatie van de geformuleerde I-Visie. Het team bestaat uit meerdere clusters. Je komt te werken in het cluster Applicatiemanagement. Dit cluster ondersteunt de gehele gemeentelijke organisatie en haar partners bij de informatievoorziening. Daarnaast geeft Applicatiemanagement ondersteuning bij trajecten voor aanschaf en implementatie van informatiesystemen, en draagt het zorg voor het beheer van de aan haar toevertrouwde informatiesystemen. Het ondersteunt de organisatie met specialisaties op het gebied van managementinformatie, gegevensbeheer (en -integratie), geografische informatievoorziening en gegevensmanagement. 

Werken bij …

Werk je bij de gemeente Emmen, dan werk je in een organisatie waar de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijven vooropstaat. We zijn de grootste gemeente in Drenthe en een van de veertig grote gemeenten in Nederland. Met zo’n negenhonderd collega’s werken we voor en met ruim honderduizend inwoners. Dit doen we samen met collega’s uit verschillende teams binnen onze organisatie, met partners, andere overheden en bedrijven, en natuurlijk met inwoners. Ontwikkeling vinden we belangrijk. Door te ontwikkelen groeien we samen naar een organisatie die nog wendbaarder en flexibeler is. Dit doen we om de ontwikkelingen in de steeds sneller veranderende samenleving op te vangen en er nu en in de toekomst te zijn voor onze inwoners en bedrijven. We juichen het toe als iedere collega daaraan een eigen perspectief en waarde toevoegt.

Wil je meer informatie over de functie?

Dan kun je contact opnemen met Nico Schrik (senior applicatiemanager) via het algemene telefoonnummer 14 0591.

Solliciteren?

Heb je passie voor techniek en herken je jezelf in steekwoorden als teamspeler, analytisch, gedreven en communicatief vaardig? Dan is dit misschien de uitdaging die je zoekt! Ben je enthousiast over deze functie? Laat dan je brief en curriculum vitae voor 27 maart achter via onze sollicitatiepagina. Je kunt je sollicitatie richten aan Duncan den Boer.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.