CWI zoekt repositorymanager

Ter ondersteuning van de afdeling Informatie & Documentatie is Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) op zoek naar een professionele en ervaren

repositorymanager (v/m/x)
32 uur

Functiebeschrijving

Voor de CWI Bibliotheek zoeken wij iemand die onze institutionele repository in goede banen leidt. Je zult de product owner (of key user) zijn van ir.cwi.nl waar onze wetenschappelijke output geregistreerd staat. Daarvoor zul je de informatiestromen binnen en buiten het instituut in goede banen leiden en je verdiepen in open access.

Dagelijks verzorg je de in- en uitvoer van (meta)data: via OAI protocol en handmatig. Je richt het repositorysysteem in en bewaakt de kwaliteit van de metadata. Periodiek zul je managementdata opleveren met behulp van queries, en zul je onderzoekers helpen en aansporen hun research-output te registreren. Je zult samenwerken met collega-ondersteuners buiten de afdeling en externe partijen om informatiestromen te organiseren. Met de bibliotheekmanager zul je samenwerken op het gebied van open science en de mogelijkheid hebben om nieuwe ontwikkelingen te volgen, te implementeren en mee te sturen.

Je komt te werken in een klein team met vijf collega’s met wie je, naast je hoofdtaak, zult samenwerken om hands-on bibliotheektaken uit te voeren. Samen bieden we dienstverlening aan ruim 150 onderzoekers.

Wat wij vragen

Je beschikt over hbo-werk- en denkniveau, en opleiding of werkervaring in een relevant vakgebied (denk aan bibliotheken, informatiebeheer, wetenschappelijk onderzoek, applicatiebeheer, databasebeheer). Bij voorkeur ben je al bekend met open access en/of open science. Je hebt affiniteit met opensourcesoftware. Tot slot ben je servicegericht en kun je goed communiceren in woord en geschrift in zowel het Nederlands als het Engels.

Wat wij bieden

De arbeidsovereenkomst is in eerste instantie voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij gebleken geschiktheid. Het salaris is minimaal € 2.960 en maximaal € 4.695 bruto per maand (schaal 10) op basis van een fulltime dienstverband.

Onze gunstige arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao-Onderzoekinstellingen, met onder andere ruime verlofmogelijkheden en een volledige dertiende maand. De arbeidsvoorwaarden zijn flexibel en maken de combinatie van zorg en werk mogelijk. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Informatie en sollicitatie

Voor aanvullende informatie over de vacature kun je contact opnemen met Vera Sarkol, coördinator Informatie & Open Access, e-mail Vera.Sarkol@cwi.nl. De sluitingsdatum van deze vacature is 2 september 2022. Reageren kan via de apply-button op de website. De werving vindt gelijktijdig in- en extern plaats, waarbij geschikte interne kandidaten voorrang hebben.

Wil je meer informatie over CWI, bezoek dan www.cwi.nl of bekijk onze film A Fundamental Difference over werken bij CWI.

Diversiteitscode

CWI streeft naar een divers personeelsbestand: we willen talent en creativiteit ontwikkelen door mensen met verschillende achtergronden en culturen samen te brengen. We werven en selecteren op basis van competenties en talenten. Daarom moedigen we iedereen die zich herkent in de vacature, ongeacht leeftijd, geslacht, origine, geaardheid of handicap, aan te reageren.

Over CWI

Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) is het nationaal onderzoeksinstituut voor wiskunde en informatica en is onderdeel van de Institutenorganisatie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). CWI verricht fundamenteel toponderzoek en draagt kennis over aan de maatschappij, in het bijzonder aan het bedrijfsleven. CWI is gevestigd op het Science Park Amsterdam, knooppunt van vooraanstaand onderwijs, hoogwaardig onderzoek en kennisintensieve bedrijven.

Samen met zijn ruim 150 wetenschappers uit meer dan 25 landen biedt CWI een prettige, collegiale en internationale werkomgeving voorzien van uitstekende faciliteiten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.