Albert Schweitzer ziekenhuis zoekt bibliothecaris

Het Albert Schweitzer ziekenhuis is een modern en vooruitstrevend ziekenhuis met locaties in Dordrecht, Zwijndrecht en Sliedrecht en een buitenpolikliniek in Ridderkerk. We laten ons elke dag weer inspireren door onze naamgever Albert Schweitzer, die zich met hoofd, hart en ziel inzette voor zijn patiënten. Ook maken we deel uit van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Dat betekent dat we veel talent opleiden en ons onderscheiden met patiëntgericht wetenschappelijk onderzoek en hoogwaardige zorg. We blinken in het bijzonder uit in de behandeling van bloed- en lymfklierkanker, borstkanker, darmkanker, longkanker, pijn, vaatlijden en bekkenbodemklachten. 

ZORG MET HOOFD, HART EN ZIEL

De zorgsector is enorm in beweging en ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Leren en ontwikkelen zijn daarom essentieel om in de zorg te kunnen werken. Vanuit onze medische bibliotheek voorzien wij verpleegkundigen, artsen, studenten en coassistenten hierbij van actuele informatie. Daarnaast weten verpleegkundigen die werken met Evidence Based Practice en onderzoekers de bibliotheek te vinden voor literatuur en ondersteuning bij onderzoeksvragen. Wil jij vanuit jouw vak als

BIBLIOTHECARIS
voor 16 tot 20 uur per week

een bijdrage leveren aan de ontwikkelingen in de zorg? Dat kan, door pensionering van een collega.

Wat ga je doen?

Als bibliothecaris werk je samen met een informatiespecialist en neem je elkaar bij afwezigheid zo veel mogelijk waar. De informatiespecialist is gespecialiseerd in het ontsluiten van databases voor onderzoeksvragen. Jij zorgt ervoor dat de bibliotheek op rolletjes loopt door de wensen van onze klant, de medewerkers en studenten in het ASz, te vertalen naar de collectie van de bibliotheek. Daarbij horen beheer en administratie van de fysieke en online bibliotheekcollectie. Je verwerkt de post, handelt nieuwe aanvragen af via het interbibliothecair leenverkeer (IBL), bestelt nieuwe (digitale) boeken en houdt de collectie up-to-date door regelmatig te saneren. Tenslotte verzorg je de onderzoeksdatabank met publicaties vanuit ons ziekenhuis.

Wat zijn jouw kwaliteiten?

 • Je hebt een hbo-opleiding tot bibliothecaris of informatiespecialist.
 • Je vindt je weg in (bibliotheek)systemen en verschillende (medische) informatiebronnen.
 • Je hebt een gastvrije instelling: dit betekent dat je je collega’s in het ziekenhuis graag helpt bij hun vragen en zoektocht naar informatie.
 • Je kunt overweg met Engels.
 • Je hebt je administratie op orde en ziet dit als belangrijke basis om als bibliotheek service te kunnen bieden.
 • Je draagt vanuit jezelf ideeën en suggesties aan om de dienstverlening te blijven verbeteren.
 • Ervaring met werken in een medische bibliotheek en het kunnen zoeken in PubMed is een pre.

Wat bieden wij?

 • Een aantrekkelijke baan van 16 tot 20 uur in de week.
 • Ons ziekenhuis is een STZ-ziekenhuis waar opleiden hoog in het vaandel staat. Binnen ons team betekent dit dat er ruimte is voor eigen groei en ontwikkeling.
 • De aanstelling is op basis van een jaarcontract met uitzicht op een vast contract.
 • De functie is ingedeeld in FWG 45 (maximaal € 3.468 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week).
 • Gewoon een heel compleet en goed arbeidsvoorwaardenpakket! Je ontdekt het allemaal hier.
 • Wij houden ons aan de afspraken uit de Cao Ziekenhuizen.

Hoe ziet de afdeling eruit?

De bibliotheek maakt deel uit van het Leerhuis, de Learning & Development-afdeling van het ziekenhuis. De afgelopen jaren hebben we ons ontwikkeld tot een innovatieve en creatieve afdeling en zijn we in 2020 tot beste Academie van Nederland uitgeroepen! We hebben een hecht team waar nieuwkomers snel in worden opgenomen. De bibliotheek bevindt zich in het hart van de vergader- en opleidingszalen van het ziekenhuis en medewerkers weten de weg ernaartoe goed te vinden.
Het Albert Schweitzer ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis (lid van vereniging STZ) met drie locaties en een buitenpolikliniek. We bieden een interessante combinatie tussen klinische zorg van topniveau én (basis)zorg dicht bij mensen. Er werken in totaal zo’n 250 medisch specialisten, 500 vrijwilligers en 3.500 medewerkers met hoofd, hart en ziel voor onze patiënten. We zijn ook goed bereikbaar vanuit Rotterdam, Gorinchem en Breda.

Wil je meer informatie?

Voor meer informatie kun je bellen met Rianne van Hof (informatiespecialist) of Anneke Zanting (hoofd Leerhuis) via het centrale nummer van het Leerhuis: 078-654 51 00. De gesprekken vinden plaats op donderdagmiddag 16 juni.
Informatie over het Albert Schweitzer ziekenhuis en onze overige vacatures vind je op: www.asz.nl.

Hoe kun je solliciteren?

Ben je geïnteresseerd in deze functie, dan kun je je sollicitatie tot en met 4 september 2022 indienen door het sollicitatieformulier in te vullen via deze link: http://www.asz.nl/werk-opleiding/vacatures/.
Als je bij het Albert Schweitzer ziekenhuis komt werken vragen wij je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen. 
Heb je als externe sollicitant eerder gesolliciteerd? Dan heb je waarschijnlijk een inlogaccount gekregen voor Outsite. Je kunt inloggen met je mailadres en het eerder gekregen wachtwoord. Weet je het wachtwoord niet meer, dan kun je dit via Outsite opvragen. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.