Academie van Bouwkunst zoekt bibliotheekmedewerker

Ben jij onze nieuwe bibliotheekmedewerker? Met een innovatieve kijk op de rol van een bibliotheek binnen een onderwijsinstelling?

Voor de bibliotheek van de Academie van Bouwkunst zijn we op zoek naar een:

Bibliotheekmedewerker

Je vormt samen met je collega het gezicht van de bibliotheek en levert een bijdrage aan de (digitale) ontwikkeling en collectievorming van de bibliotheek.

Wat ga je doen?

Je zorgt voor een gastvrije ontvangst van de gebruikers van de bibliotheek en een prettige leer- en werkomgeving. Je informeert en adviseert studenten en docenten en helpt ze met het zoeken naar informatie en het lenen en reserveren van materialen.

Je bent medeverantwoordelijk voor de bibliotheektaken, zoals de formele en inhoudelijke ontsluiting van de (digitale) informatiedragers. Je bent verantwoordelijk voor het onderwijsarchief en speelt een belangrijke rol bij de verdere implementatie van het nieuwe catalogussysteem KOHA.

Je maakt deel uit van het bibliotheekteam, dat gezamenlijk zorg draagt voor de dienstverlening aan de studenten en docenten. Daarbij hoort ook toezicht houden op de bibliotheek en zorgen dat al het materiaal toegankelijk is. Omdat de Academie van Bouwkunst (AvB) avondonderwijs biedt, werk je voornamelijk in de avonduren.

Wat neem je mee?

  • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau die aansluit bij deze functie, bij voorkeur in de richting van informatiedienstverlening, of een gedegen kennis van de disciplines architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur;
  • Je hebt kennis op het gebied van bibliotheekinnovatie;
  • Je hebt toepassingsgerichte kennis van (digitale) collectievorming en ontsluitingsmethoden;
  • Je hebt een dienstverlenende, zelfstandige en flexibele werkhouding;
  • Je beschikt over goede contactuele vaardigheden in het Nederlands en Engels;
  • Je hebt affiniteit met onderwijs, studenten, architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur en duurzaamheid.

Dit zijn wij

De Academie van Bouwkunst Amsterdam is een van de toonaangevende ontwerpopleidingen in Nederland. We bieden onderwijs en onderzoek op masterniveau in de drie disciplines architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur (MSc). Bijzonder aan de ontwerpopleidingen van de academie is het onderwijsmodel: de combinatie van studeren en werken, het concurrentmodel. Daarnaast is het (deels) interdisciplinaire onderwijsaanbod een van de pijlers van onze onderwijsvisie. De academie vormt een inspirerende, internationale gemeenschap van 350 studenten, ongeveer 35 vaste medewerkers en jaarlijks circa 350 gastdocenten, afkomstig uit het (internationale) werkveld. De academie is een onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) en is gehuisvest in een monumentaal gebouwencomplex aan het Waterlooplein in het hart van Amsterdam.

De bibliotheek

De bibliotheek van de Academie van Bouwkunst verzamelt, beheert en onderhoudt een specialistische en unieke collectie op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. De collectie is ter ondersteuning van het onderwijs aan de studenten en omvat gedrukte materialen, zoals boeken, tijdschriften, kaarten en digitale bronnen. Het bibliotheekteam bestaat uit twee medewerkers, van wie jij er een bent. De bibliotheek is vijf dagen per week geopend (ma t/m vr). Omdat de AvB zich met name richt op avondonderwijs is de bibliotheek ook met name in de avonden geopend.

Dit bieden wij

Wij bieden je in eerste instantie een dienstverband voor een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal € 2756,90 en maximaal € 3691,27 bruto per maand (schaal 8) op basis van een fulltime dienstverband. De AHK biedt aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de cao-hbo, zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een ABP-pensioenregeling, een ruime vakantieregeling, goede reiskostenvergoeding en studie- en ontwikkelingsmogelijkheden. Voor deze functie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig.

Wil je reageren?

Dan zien wij graag je cv met motivatie tegemoet. Je mag je cv met begeleidende brief sturen naar vacature-avb@ahk.nl. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen met Esther Mapp, faculteitsmanager, via esther.mapp@ahk.nl. De Academie van Bouwkunst is gesloten tussen 22 juli en 15 augustus, dus mail zal sporadisch worden bekeken. De inzendtermijn sluit op 14 augustus.

De eerste ronde sollicitatiegesprekken is gepland in de week van 29 augustus. Je hoort uiterlijk 25 augustus of we je hiervoor uitnodigen. Voor geschikte kandidaten uit de eerste ronde volgt in de week van 5 september een tweede gesprek. We hopen voor 15 september de sollicitatieprocedure af te ronden.

De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten is met haar (internationale) populatie aan medewerkers en studenten een inclusieve organisatie, waar ruimte is voor iedereen. Meer informatie over de AHK en de Academie van Bouwkunst is te vinden op www.ahk.nl.

Wij willen graag zelf ons team samenstellen, wij doen daarom niets met acquisitie naar aanleiding van deze vacature.