Cazas Wonen op zoek naar teammanager Informatisering en Digitalisering

Voor Cazas Wonen is Aardoom & de Jong op zoek naar een teammanager Informatisering en Digitalisering. Wil jij meebouwen aan deze jonge ambitieuze organisatie waar je ruimte krijgt en ontwikkeling centraal staat? Wil je impact maken of een stap zetten in jouw professionele ontwikkeling? Wellicht is dit jouw kans!

Manager Informatisering en Digitalisering
Ontwikkelingsgericht, inspirerend, daadkrachtig
Woerden, 30-36 uur per week

Functieomschrijving

Als teammanager Informatisering en Digitalisering geef je leiding aan een team van circa tien betrokken, gedreven en professionele collega’s. Dit zijn (functioneel en systeem) beheerders, businessanalisten/adviseurs, projectleiders, een informatiemanager, een adviseur BI en facilitair medewerkers. Jouw uitdaging is mensen te motiveren om het beste uit zichzelf en elkaar te halen. Je creëert en waarborgt een veilige en inspirerende teamcultuur waar vertrouwen, waardering en ruimte om te experimenteren centraal staan. Je rapporteert aan de manager Financiën en Bedrijfsvoering.

Om de kerntaken bij Cazas Wonen nu en in de toekomst goed te kunnen uitvoeren, is digitale technologie van strategisch belang. Cazas Wonen heeft van digitalisering daarom een belangrijk speerpunt gemaakt in de koers van de organisatie. Met digitale technologie en slim gebruik van data draagt de afdeling bij aan het efficiënter laten werken van bedrijfs- en klantprocessen, het besturen van de organisatie en het verbeteren van het contact met huurders en samenwerkingspartners. Daarmee draagt zij bij aan de grote ambities die Cazas Wonen heeft: het leveren van een maximale bijdrage aan het oplossen van het enorme tekort aan woningen, de stijging van energielasten én de druk op leefbaarheid in buurten.

De afdeling zit in een transitie van een traditionele ICT-afdeling naar een afdeling Informatisering en Digitalisering. Als leidinggevende ben je aanjager en facilitator van deze ontwikkelopgave. Je bent helder in je verwachtingen, en je stimuleert en faciliteert de ontwikkeling van de mensen van je team en treedt op als sparringpartner. Je streeft daarbij naar zo veel mogelijk eigenaarschap van je teamleden. Ook ben je een teammanager met oog voor de behoefte van de interne klanten. Je zorgt voor een goede verbinding en heldere communicatie. Tevens neem je een constructieve en actieve rol aan in het team Financiën en Bedrijfsvoering.

Verder verzorg je:

 • De begroting, het beleid en de jaarplannen van de afdeling.
 • De HR-taken (o.a. functioneringsgesprekken) binnen jouw eigen team en de PDCA-cyclus (verbetercyclus).
 • Het contractmanagement en onderhoud van contacten met leveranciers.

Informatiemanagement

Het vakgebied beslaat alle diensten rondom IT, veiligheid, informatie- en datamanagement. Zo ben je eindverantwoordelijk voor de uitvoering van de ITIL-processen; verder ben je verantwoordelijk voor incident management, change management en problem management binnen jouw team. Belangrijke thema’s de aankomende jaren zijn verdere automatisering, robotisering, digitalisering en slimme inkoop. Bij vragen rondom de invulling hiervan kan het team slim gebruikmaken van ervaringen van collega-corporaties, bewezen producten en extern ingehuurde expertise. Outside-in denken wordt aangemoedigd.

Facilitaire Zaken

Dit vakgebied faciliteert de medewerkers van Cazas Wonen met voorzieningen waardoor ze in staat worden gesteld op een prettige manier en op een goede (ARBO) werkplek onze bewoners te helpen. Hierbij zijn we bij de keuzes van voorzieningen bewust bezig met ons sociale karakter, maar tevens met onze impact op het milieu. Ervaring op dit gebied is geen vereiste. Facilitaire Zaken is ongeveer 10% van de totale werkzaamheden.

Jouw profiel

Om deze uitdagende rol goed te kunnen vervullen beschik je over de volgende ervaring:

 • Ervaring met informatiemanagement en digitalisering;
 • Ervaring met leiding geven aan een (klein) team of een stevig project/programma.

Minstens zo belangrijk als je ervaring zijn je persoonlijke kwaliteiten. Je beschikt over:

 • Een coachende en stimulerende leiderschapsstijl;
 • Nieuwsgierigheid en ambitie;
 • Energie en ondernemerschap;
 • Luisterend vermogen;
 • Daadkracht.

De organisatie

Cazas Wonen is een jonge dynamische woningcorporatie die op 1 januari 2022 is ontstaan uit een fusie van twee corporaties. Met ongeveer 160 collega’s bedient Cazas Wonen de bewoners van circa 16.000 woningen die verdeeld zijn over de gemeenten IJsselstein, De Ronde Venen, Montfoort, Woerden en Utrecht.

Cazas Wonen is continu in beweging. Dat is inherent aan de snelle veranderingen in deze tijd; het zit ook in de aard van de medewerkers die continu blijven leren en verbeteren. Cazas Wonen zoekt collega’s met lef die net zo creatief denkend, innovatief en oplossingsgericht zijn. Een jaar na de fusie ziet Cazas Wonen ook verbeterpunten in de bedrijfsvoering en gaat daarmee aan de slag.

Cazas Wonen wil sneller en meer nieuwe woningen bouwen, de betaalbaarheid bewaken en de dienstverlening verder verbeteren. Echt luisteren naar de huurder en zelf verantwoordelijkheid durven nemen zijn cruciale vaardigheden om vanuit de ‘bedoeling’ te kunnen handelen.

De Groeiversneller – Impact & Effectiviteit

Naast jouw baan als teammanager krijg je de mogelijkheid deel te nemen aan Groeiversneller – Impact & Effectiviteit. Dit eenjarig ontwikkelprogramma ondersteunt je om jezelf versneld te ontwikkelen bij Cazas Wonen. Je werkt aan zowel je persoonlijke als je professionele ontwikkeling. Niet alleen je zelfkennis en zelfinzicht nemen toe, je verbetert ook jouw interactie en communicatie met anderen. Daarnaast ga je je verdiepen in een reeks stevige inhoudelijke thema’s die het verschil maken in de publieke sector. Zo word je effectiever in je werk en wordt impact maken eenvoudiger. Kijk voor meer informatie op www.aardoomendejong.nl/ontwikkelen/academie/groeiversneller.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft hier een functie van 30 tot 36 uur per week. De functie is ingeschaald in schaal L van de Cao-woondiensten (max. € 6.544 bruto per maand op basis van 36 uur) en kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden. We zijn benieuwd of dit aansluit bij je wensen. Neem gerust contact op.

Procedure

Cazas Wonen laat zich voor het vervullen van deze vacature bijstaan door Bureau Aardoom & de Jong. Voor informatie over de functie, het programma Groeiversneller of de procedure kun je contact opnemen met Sacha Visser (06-31 96 75 33) of Marieke van Kilsdonk (06-28 83 06 83).

Als teammanager Informatisering en Digitalisering heb je een bijzondere verantwoordelijkheid. Daarom wordt voor deze functie een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gevraagd. Een referentiecheck en diplomacheck maken ook deel uit van deze procedure, en mogelijk ook een assessment.

Jouw reactie, voorzien van motivatiebrief en cv, zien wij graag zo spoedig mogelijk doch uiterlijk 21 februari tegemoet. Afhankelijk van het aantal geschikte kandidaten kan de vacature eerder worden gesloten, dus wacht niet maar reageer meteen.

Planning

 • Oriënterende gesprekken bij Aardoom & de Jong: tussen 13 februari en 3 maart.
 • Eerste gespreksronde bij Cazas Wonen: 9 maart of 14 maart.
 • Tweede gespreksronde bij Cazas Wonen: 16 maart of 21 maart.
 • Arbeidsvoorwaardengesprek: NTB.

Alle sollicitaties gaan via Aardoom & de Jong. Solliciteren kan via het sollicitatieformulier op de website.

Contactpersonen

Sacha Visser | e-mail: sacha@aardoomendejong.nl | telefoon: 06-31 96 75 33.
Marieke van Kilsdonk | e-mail: marieke@aardoomendejong.nl | telefoon: 06-28 83 06 83.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.